Manifestaţii violente în Barcelona: Confruntări între forţele de ordine spaniole şi zeci de mii de militanţi catalani - VIDEO

Forţe ale poliţiei din Spania şi militanţii din Catalonia au început să se confrunte sâmbătă seara, în centrul oraşului Barcelona, în cadrul celor mai ample manifestaţii de protest ale catalanilor, ca reacţie la decizia Curţii Supreme de la Madrid de a-i aresta pe mai mulţi lideri ai acestora.

2865 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii violente în Barcelona: Confruntări între forţele de ordine spaniole şi zeci de mii de militanţi catalani - VIDEO

Forţele de ordine spaniole şi militanţii catalani au început confruntările în centrul oraşului Barcelona

Forţele de poliţie ale Spaniei au intrat în coliziune cu mai mulţi militanţi din rândul protestatarilor catalani în centrul oraşului Barcelona, după ce nivelul de violenţă din cadrul manifestaţiilor s-a amplificat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mişcarea de protest a reînceput în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 7:30, ora locală (18:30, ora României), după ce aproximativ 10.000 de catalani au ocupat centrul oraşului din nord-estul Spaniei şi au lansat violenţele împotriva forţelor de ordine.

Manifestaţia a fost organizată de Comitetele pentru Apărarea Republicii, un grup de presiune pro-independenţă care militează pentru luarea de acţiuni concrete.

Cei mai mulţi dintre cei aproximativ 1.000 de primari din Catalonia au solicitat sâmbătă autorităţilor de la Madrid să îi permită regiunii să îşi decidă viitorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici