Manuel Barroso: Rusia va anula interdicţia impusă importurilor de legume din spaţiul UE

Rusia va anula interdicţia impusă din cauza riscului de E.coli la importurile de legume din Europa, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu ocazia summitului UE-Rusia.

96 afișări
Imaginea articolului Manuel Barroso: Rusia va anula interdicţia impusă importurilor de legume din spaţiul UE

Manuel Barroso: Rusia va anula interdicţia impusă importurilor de legume din spaţiul UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem fericiţi că am ajuns la un acord pentru anularea embargoului impus legumelor europene", a declarat Barroso.

El nu a precizat când va fi anulată măsura, precizând doar că UE va oferi certificate Rusiei pentru a pune capăt interdicţiilor.

"Am studiat problema unui mecanism de reluare a exporturilor de legume europene pe piaţa rusă", a declarat, la rândul său, preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

"Suntem pregătiţi pentru reluarea livrărilor cu garanţii din partea serviciilor competente ale Uniunii Europene. Specialişti ruşi şi europeni vor crea certificate care vor confirma că legumele nu sunt periculoase", adaugă Medvedev.

Rusia a impus pe 2 iunie un embargou asupra importurilor de legume europene, atrăgând protestele vehemente ale Bruxellesului.

În Europa, epidemia provocată de o tulpină virulentă a bacteriei E.coli a provocat în total moartea a 30 de persoane, dintre care 29 în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici