Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Marea Britanie a anunţat joi un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, afirmând că urmăreşte să diminueze ”arsenalul de arme şi fondul de război” ale lui Vladimir Putin, la doi ani de la invazia din Ucraina.

247 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Pachetul de măsuri, care se referă la sancţiuni privind peste 50 de persoane şi entităţi, a fost anunţat aproape de împlinirea, în 24 februarie, a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina şi este cea mai recentă parte a unui efort coordonat al Occidentului de a restricţiona economia rusă, scrie Reuters.

"Presiunea noastră economică internaţională înseamnă că Rusia nu-şi poate permite această invazie ilegală. Sancţiunile noastre îl privează pe Putin de resursele de care are nevoie cu disperare pentru a-şi finanţa războiul", a declarat ministrul de Externe britanic, David Cameron.

Marea Britanie a sancţionat companii legate de industria militară a Rusiei, dar a vizat şi surse de venit din industria metalelor, a diamantelor şi a energiei.

Cameron a mai spus că printre cei incluşi în sancţiuni se numără importatori şi producători ruşi de maşini-unelte care sunt folosite pentru fabricarea de arme sau componente ale acestora, de la muniţie, rachete şi motoare până la tancuri şi avioane de luptă.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană a aprobat miercuri un pachet de sancţiuni de amploare faţă de Rusia, acestea vizând aproape 200 de entităţi şi persoane fizice acuzate că au ajutat Moscova să procure arme sau că sunt implicate în răpirea de copii ucraineni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici