Marea Britanie creşte de opt ori producţia de muniţie de artilerie cal. 155 mm. Muniţia este utilizată în Ucraina

Marea Britanie, care a donat Ucrainei peste 300.000 de lovituri de artilerie, îşi măreşte capacitatea de producţie de lovituri de 155 mm de opt ori, anunţă Monitorul Apărării, care citează UK Defence Journal.

7622 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie creşte de opt ori producţia de muniţie de artilerie cal. 155 mm. Muniţia este utilizată în Ucraina

Marea Britanie creşte de opt ori producţia de muniţie de artilerie cal. 155 mm. Muniţia este utilizată în Ucraina

Informaţiile au ieşit la iveală ca răspuns la o întrebare parlamentară a lui Daniel Kawczynski, conservator.

La interelarea legată de creşterea achiziţiilor loviturilor de artilerie, Kawczynski a primit următorul răspuns de la Ministerul britanic al Apărării: „Ministerul Apărării a plasat o comandă în iunie 2023 la BAE Systems pentru a oferi o creştere de opt ori a capacităţii de producţie a obuzelor de 155 mm. Contractul MOD este pentru cantităţi iniţiale semnificative de obuze de 155 mm, care vor restabili şi construi capacitatea suverană şi stocurile. În ceea ce priveşte muniţia de artilerie furnizată Ucrainei, de la începutul conflictului, Marea Britanie a donat peste 300.000 de muniţie de artilerie – inclusiv calibre de 155 mm”.

După ce sprijinul venit din partea Statelor Unite s-a diminuat la finalul anului trecut, Marea Britanie şi Germania au preluat controlul sprijinirii Armatei Ucrainei pentru a ţine piept agresiunii Rusiei.

Rusia este furioasă pentru muniţiile primite de Ucraina din partea Marii Britanii, atât când vine vorba de proiectilele pentru obuzierele grele de 155 mm, dar mai ales pentru rachetele de croazieră aer-sol Storm Shadow, cu o rază de acţiune de peste 300 km, care au făcut prăpăd în rândul comandamentelor şi liniilor de aprovizionare logistică ruseşti.

Marea Britanie conduce a alianţă care sprijină Ucraina să reziste războiului declanşat de Ucraina şi promite refacerea puterii navale a Kievului. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunţat pachetul de ajutor militar aşteptat de 2,5 miliarde de lire sterline (aproximativ 3 miliarde de euro) în timpul vizitei sale la Kiev pe 12 ianuarie.

Acordul de securitate semnat de Sunak şi preşedintele Volodimir Zelenski prevede angajamentul Londrei de a sprijini Kievul pentru o perioadă de 10 ani, potrivit şefului statului ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici