Marea Britanie impune sancţiuni masive contra Rusiei. Putin, numit "agresor cu mâinile pătate de sânge"

Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, impunerea de sancţiuni economice masive împotriva Rusiei, din cauza războiului împotriva Ucrainei, blocând tranzacţii financiare şi activele a 100 de persoane şi entităţi.

1764 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie impune sancţiuni masive contra Rusiei. Putin, numit "agresor cu mâinile pătate de sânge"

Sursa foto: Hepta

"Vladimir Putin este un agresor cu mâinile pătate de sânge. Ne vom proteja de el şi vom contracara furtuna de minciuni şi dezinfornmare a Kremlinului", a declarat premierul Boris Johnson, citat de BBC News.

Liderul de la Londra a dat asigurări că apărarea NATO va fi consolidată, primele măsuri urmând a fi luate la summitul extraordinar de vineri.

"Oligarhii de la Londra nu vor mai avea unde să se ascundă", a afirmat Boris Johnson, anunţat sancţionarea a 100 de indivizi ruşi, precum şi a unor entităţi. Iar Belarusul va fi vizat de sancţiuni similare, deoarece a facilitat atacul Rusiei asupra Ucrainei, a subliniat Boris Johnson.

Toate băncile mari din Rusia vor avea activele blocate şi vor fi excluse din sistemul financiar britanic. Banca VTB va fi blocată în totalitate, iar corporaţiile ruse nu vor avea acces la scheme de creditare în Marea Britanie.

Compania Aeroflot nu va mai avea drept de a efectua zboruri în Marea Britanie, iar cetăţenii ruşi vor avea limite privind conturile în bănci britanice. Marea Britanie va interzice exporturile de tehnologie de înaltă performanţă şi cu uz dublu în Rusia. Londra analizează şi opţiunea eliminării Rusiei din sistemul internaţional de tranzacţii bancare Swift, dar este necesar acordul tuturor partenerilor occidentali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici