Marea Britanie îndeamnă China să reanalizeze iniţiativa privind Hong Kong

  • Marea Britanie îndeamnă China să reanalizeze iniţiativa legislativă privind Hong Kong
  • Oficial britanic: "Sperăm că vor asculta atent argumentele transmise de noi (...)"
  • Parlamentul Chinei a avansat procedura de elaborare a noii legi privind siguranţa naţională aplicabilă în Hong Kong
1744 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie îndeamnă China să reanalizeze iniţiativa privind Hong Kong

Marea Britanie îndeamnă China să reanalizeze iniţiativa privind Hong Kong

Marea Britanie a îndemnat, vineri, Administraţia de la Beijing să reanalizeze oportunitatea impunerii noii legi privind siguranţa naţională în provincia Hong Kong, informează agenţia de presă Reuters.
 
"Îndemnăm China să reanalizeze implementarea acestei legi şi să îşi respecte responsabilităţile de membru de rang înalt al comunităţii internaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului Boris Johnson.
 
"Sperăm că vor asculta atent argumentele transmise de noi în mod public şi privat referitoare la impactul pe care propunerea Beijingului îl va avea asupra Hong Kong-ului", a precizat oficialul britanic.
 
Administraţia de la Beijing a transmis că se opune ferm unui comunicat comun al Marii Britanii, Statelor Unite, Australiei şi Canadei privind criza din provincia autonomă chineză Hong Kong.
 
Parlamentul Chinei a aprobat, joi, procedura de elaborare a noii legi privind siguranţa naţională aplicabilă în Hong Kong, considerată o tentativă de consolidare a controlului politic.
 
Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie "foarte puternică" faţă de iniţiativa de securitate naţională, iar Uniunea Europeană a îndemnat Administraţia Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong.
 
Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, afirmă că noua lege privind siguranţa naţională elaborată de Beijing nu va afecta drepturile locuitorilor provinciei autonome chineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici