Marea Britanie: Rusia va continua să folosească atacurile aeriene în zonele urbane

Ministerul britanic al Apărării a făcut un bilanţ al ultimelor evoluţii în războiul din Ucraina şi a tras concluzia că, probabil, ruşii vor continua să atace marile oraşe din aer deoarece nu vor să se angajeze în operaţiuni de infanterie urbană pe scară largă.

549 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Rusia va continua să folosească atacurile aeriene în zonele urbane

Marea Britanie: Rusia va continua să folosească atacurile aeriene în zonele urbane

Analiza făcută de experţii ministerului britanic a fost publicată pe Twitter.

„Rusia continuă să asedieze o serie de oraşe ucrainene importante, inclusiv Harkov, Cernihiv şi Mariupol. Forţele ruseşti se dovedesc reticente în a se angaja în operaţiuni de infanterie urbană pe scară largă, preferând mai degrabă să se bazeze pe utilizarea nediscriminatorie a bombardamentelor aeriene şi de artilerie în încercarea de a demoraliza forţele de apărare”, susţine Ministerul Apărării.

Probabil, atacurile vor continua în special pe cale aeriană.

„Este probabil ca Rusia să continue să folosească puterea sa de foc grea în zonele urbane, deoarece caută să îşi limiteze pierderile deja considerabile, cu preţul unor noi victime civile", mai arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Ruşii au început să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici