Marea Britanie semnează acorduri cu Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cadrul eforturilor post-Brexit

  • Marea Britanie semnează acorduri cu Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cadrul eforturilor de intensificare a relaţiilor comerciale post-Brexit.
  • Guvernul britanic speră că vor fi stimulate schimburile comerciale între cele patru naţiuni.
  • Guvernul Norvegiei admite că acordul cu Londra nu va restabili toate avantajele care existau când Marea Britanie făcea parte din spaţiul economic al UE.
1310 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie semnează acorduri cu Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cadrul eforturilor post-Brexit

Guvernul Marii Britanii a anunţat, vineri, semnarea unor acorduri comerciale cu Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cadrul eforturilor de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale după retragerea din Uniunea Europeană (Brexit).

Acordurile vor stimula comerţul între cele patru naţiuni din afara Uniunii Europene, în contextul în care volumul schimburilor comerciale este deja de 21,6 miliarde de lire sterline (25,1 miliarde de euro), crede Liz Truss, secretar de stat pentru Comerţ Internaţional în Guvernul de la Londra.

Liz Truss susţine că vor fi stimulate investiţiile în sectorul digital şi ar putea scădea tarifele pentru produse precum brânză şi carne.

În contextul în care Marea Britanie nu mai face parte din Politica Europeană Comună în domeniul Pescuitului, Guvernul de la Londra trebuie să negocieze direct cu Norvegia accesul ambarcaţiunilor de pescuit în zonele teritoriale norvegiene, notează BBC News.

Premierul Norvegiei, Erna Solberg, apreciază că "acordul comercial va permite creşterea economică" în ambele ţări.

Cu toate acestea, Guvernul de la Oslo admite că acordul cu Marea Britanie nu va restabili toate avantajele care existau când Marea Britanie făcea încă parte din Spaţiul economic european.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici