Marea Britanie şi Coreea de Sud vor colabora în domenii ca semiconductori şi inteligenţă artificială

Preşedintele Coreei de Sud a fost primit de Regele Charles al III-lea într-o vizită de stat menită să aprofundeze legăturile diplomatice şi de afaceri dintre cele două ţări. Charles şi Yoon Suk Yeol discută despre un nou acord de liber schimb.

138 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Coreea de Sud vor colabora în domenii ca semiconductori şi inteligenţă artificială

Marea Britanie şi Coreea de Sud vor colabora în domenii ca semiconductori şi inteligenţă artificială

Regele Carol l-a întâmpinat pe preşedintele Yoon Suk Yeol cu o gardă de onoare regală după sosirea sa la Londra, apoi a mers cu el cu trăsura până la Palatul Buckingham, potrivit Reuters.

Yoon, un conservator care a citat o „policriză” de provocări globale ca motiv pentru a căuta legături mai strânse cu parteneri cu vederi similare, s-a adresat marţi legislatorilor din ambele camere ale parlamentului înainte de a se organiza un banchet de stat în onoarea sa.

„Trebuie să fim solidari şi să răspundem la multe dintre provocările lumii”, a spus Yoon în discursul său, în care a sărbătorit 140 de ani de legături diplomatice între naţiuni.

„Coreea este unită cu Regatul Unit şi cu comunitatea internaţională pentru a lupta împotriva agresiunilor şi provocărilor ilegale”.

El va purta miercuri discuţii cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak şi va semna un acord privind legături diplomatice mai strânse.

„Prin noul nostru acord de la Downing Street, vom impulsiona investiţiile, vom stimula comerţul şi vom construi o prietenie care nu numai că sprijină stabilitatea globală, dar ne protejează interesele şi rezistă în timp”, a declarat Sunak.

Într-o declaraţie prin care a anunţat că miercuri vor începe şi discuţiile privind un nou Acord de liber schimb (ALS), Sunak a spus: „Ştiu că un acord de liber schimb adaptat viitorului nu va face decât să stimuleze continuarea investiţiilor, respectând promisiunea mea de a creşte economia şi de a sprijini locurile de muncă înalt calificate”.

În cadrul acordului, ţările vor conveni să colaboreze îndeaproape în domenii precum semiconductorii - din care Coreea de Sud este un producător important - şi inteligenţa artificială.

De asemenea, acordul de pe Downing Street va consolida capacitatea comună a celor două ţări de a aplica sancţiunile ONU împotriva Coreei de Nord pentru a împiedica dezvoltarea programelor sale de arme nucleare, folosind patrule maritime pentru a preveni contrabanda.

Marea Britanie a declarat că întreprinderile sud-coreene vor investi 21 de miliarde de lire sterline (26,17 miliarde de dolari) în proiecte britanice de energie regenerabilă şi de infrastructură şi a anunţat un parteneriat pentru energie curată pentru a lucra împreună la tranziţia către energia verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici