Marea Britanie şi Italia vor trimite trupe suplimentare în regiunea Sahel din Africa

Marea Britanie şi Italia îşi vor suplimenta efectivele militare în regiunea Sahel din Africa, cu scopul de a combate terorismul şi a opri fluxul de imigranţi africani care traversează Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, informează site-ul postului France 24.

737 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Italia vor trimite trupe suplimentare în regiunea Sahel din Africa

M.Britanie,Italia vor trimite trupe suplimentare în regiunea Sahel din Africa

Premierul britanic Theresa May, care se va întâlni joi cu preşedintele frencez Emmanuel Macron, urmează să anunţe că Marea Britanie va trimite elicoptere militare de transport care vor participa la operaţiunea antiteroristă coordonată de Franţa în Mali şi alte ţări din regiunea Sahel.

Operaţiunea se desfăşoară în principal pe teritoriului statului Mali, unde trupe ONU, UE şi ale Uniunii Africane încearcă să contracareze terorismul şi traficul ilegal de persoane, droguri şi arme.

May şi Macron urmează să discute pe o serie de teme de securitate, de la terorism la imigraţie şi combaterea extremismului în mediul online.

"Summitul de astăzi va sublinia faptul că rămânem angajaţi să apăram poporul nostru şi să susţinem valorile noastre ca democraţii liberale în faţa oricărei ameninţări, fie din plan intern sau extern", a declarat May înaintea summitului.

Separat, Parlamentul de la Roma a aprobat, miercuri, suplimentarea prezenţei militare italiene în Niger, unde urmează să fie trimişi 120 de militari într-o primă fază, urmaţi ulterior de alţi 350. Aceştia urmând să antreneze forţele de securitate locale şi nu să participe la operaţiuni de luptă.

Nigerul este o ţară de tranzit cheie pentru sutele de mii de imigranţi africani care fug de sărăcie şi din cauza conflictelor şi încearcă să ajungă în Europa în căutarea unui trai mai bun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici