Marea Britanie şi România, printre ultimele într-un clasament al bunăstării tinerilor

Marea Britanie s-a clasat pe locul al 24-lea, iar România pe locul al 26-lea, într-un clasament cu privire la bunăstarea tinerilor din 29 de ţări europene, realizat de cercetători de la Universitatea York pentru Child Poverty Action Group, relatează BBC News Online.

25 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi România, printre ultimele într-un clasament al bunăstării tinerilor

Marea Britanie şi România, printre ultimele într-un clasament al bunăstării tinerilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Olanda ocupă prima poziţie, în vreme ce România, Bulgaria, Letonia, Lituania şi Malta, sunt pe ultimele locuri, fiind surclasate de Marea Britanie. Studiul despre tineri cu vârste de până la 19 ani a fost efectuat de cercetători de la Universitatea York pentru Child Poverty Action Group, folosind în principal date din anul 2006.

Cercetătorii au evaluat ţările în funcţie de 43 de criterii de la mortalitate infantilă, la obezitate, resurse materiale, precum sărăcia şi locuinţele.

Printre criterii s-au numărat şi percepţia tinerilor despre viaţă, şcoală şi relaţiile interumane. Stresul cauzat de activităţile şcolare, spre exemplu, s-a încadrat în studiu în categoria "bunăstare subiectivă".

Potrivit BBC, s-au înregistrat foarte puţine progrese faţă de o cercetare similară realizată de Unicef în urmă cu doi ani. "Poziţia Marii Britanii este influenţată în special de numărul foarte mare de copii din familiile unde părinţii sunt şomeri. Numai în Lituania şi în Polonia s-au înregistrat rezultate mai slabe", potrivit studiului.

Marea Britanie s-a plasat cel mai bine, pe locul al 15-lea, în privinţa relaţiilor dintre copii, inclusiv a uşurinţei cu care comunică cu părinţii şi cu colegii. Referitor la resursele materiale, Marea Britanie s-a clasat pe locul al 24-lea din cele 26 de ţări despre care au fost disponibile informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici