Marea Britanie şi Statele Unite au început evacuarea personalului de la ambasadele din Kiev pe fondul îngrijorărilor unei invazii ruseşti

  • Marea Britanie a început să-şi retragă personalul de la ambasada sa din Ucraina, pe fondul temerilor tot mai mari de o invazie rusă.
  • Oficialii spun că nu au existat ameninţări specifice la adresa diplomaţilor britanici, dar aproximativ jumătate din personalul care lucrează la Kiev se va întoarce în Marea Britanie.
  • SUA au ordonat de asemenea rudelor personalului ambasadei sale să plece, spunând că o invazie ar putea avea loc „oricand”
1622 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Statele Unite au început evacuarea personalului de la ambasadele din Kiev pe fondul îngrijorărilor unei invazii ruseşti

"Unii membri ai personalului ambasadei şi persoane aflate în întreţinere sunt retraşi de la Kiev ca răspuns la ameninţarea tot mai mare din partea Rusiei. Ambasada Marii Britanii rămâne deschisă şi va continua să desfăşoare lucrări esenţiale" a transmis Ministerul de Externe din Regatul Unit pe site-ul instituţiei. 

Departamentul de Stat american a luat o decizie similară încă de duminică pentru evacuarea familiilor diplomaţilor de la ambasada din Kiev. 

Mişcările ambasadelor au fost descrise ca fiind de precauţie şi că nu s-a întâmplat nimic concret în ultimele 24 de ore care să fi declanşat deciziile SUA şi Marea Britanie, potrivit BBC.

Rusia a negat planurile de acţiune militară, dar zeci de mii de soldaţi sunt mobilizaţi la graniţă.

Personalul UE din Ucraina va rămâne pe loc deocamdată, şeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, declarând că nu  „trebuie dramatizată” situaţia.

Membrii alianţei NATO, inclusiv Danemarca, Spania, Bulgaria şi Ţările de Jos, trimit mai multe avioane de luptă şi nave de război în Europa de Est pentru a consolida apărarea în regiune.

Cu aproximativ 100.000 de soldaţi ruşi acum la graniţa cu Ucraina, şeful NATO a avertizat că există riscul unui nou conflict în Europa.

Ucraina a declarat că este „prematur” din partea Statelor Unite să-şi retragă rudele personalului, considerând decizia „o dovadă de precauţie excesivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici