Marea Britanie solicită Statelor Unite să ia în serios schimbările climatice / Donald Tusk îi solicită preşedintelui american să nu renunţe la Acordul climatic

Marea Britanie doreşte ca SUA să îşi asume un rol principal privind abordarea schimbărilor climatice, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, citat de Reuters.

236 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie solicită Statelor Unite să ia în serios schimbările climatice / Donald Tusk îi solicită preşedintelui american să nu renunţe la Acordul climatic

Marea Britanie solicită Statelor Unite să ia în serios schimbările climatice

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat miercuri că va face peste câteva zile anunţul privind decizia în cazul Acordului climatic de la Paris.

Potrivit unor surse oficiale americane, Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul climatic.

”Nu suntem încă (în acel punct, not. red.). Vom continua să influenţăm SUA pentru ca aceasta să ia în serios schimbările climatice”, a declarat ministrul britanic.

Acesta a adăugat că state precum India şi China trebuie să facă progrese în reducerea emisiilor cu dioxid de carbon.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, i-a solicitat prin intermediul platformei de socializare, Twitter, liderului de la Casa Albă să nu retragă SUA din cadrul Acordului climatic de la Paris, informează The Financial Times.

Se presupune că Donald Trump va anunţa în cursul zilei de joi retragerea statului american din Acordul climatic.

Într-o încercare de a-l opri pe preşedintele american de a duce până la capăt această măsură, Tusk a postat pe Twitter un mesaj în care face apel la preşedintele american să nu modifice poziţia SUA faţă de schimbăările climatice.

Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat în decembrie 2015 şi intrat în vigoare în noiembrie 2016) constituie o nouă decizie a preşedintelui Donald Trump în sensul distanţării de politicile Administraţiei Barack Obama. În afară de Statele Unite, alte ţări care nu aplică Acordul de la Paris sunt Nicaragua şi Siria.

La summitul G7, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Canada au reiterat "angajamentul puternic" în sensul aplicării rapide a măsurilor pentru combaterea încălzirii climatice stabilite prin Acordul de la Paris. Însă preşedintele SUA, Donald Trump, a refuzat să asume această responsabilitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici