Marea Britanie va urmări atent scrutinul din Hong Kong / China, îndemnată să îşi respecte angajamentele

  • Guvernul Boris Johnson avertizează că va urmări atent scrutinul parlamentar din Hong Kong
  • Marea Britanie îndeamnă China să respecte obligaţiile internaţionale în materie de drepturile omului
  • Dominic Raab a recomandat Chinei să reconstruiască încrederea în rândul comunităţii internaţionale
657 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va urmări atent scrutinul din Hong Kong / China, îndemnată să îşi respecte angajamentele

Dominic Raab

Marea Britanie va urmări cu multă atenţie alegerile parlamentare programate în septembrie în provincia Hong Kong, a declarat marţi ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, cerând Administraţiei din China să reconstruiască încrederea pe plan mondial.

Dominic Raab a discutat marţi, prin telefon, cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi.

„Ministrul britanic de Externe a transmis că Marea Britanie va urmări atent alegerile din septembrie pentru desemnarea membrilor Consiliului Legislativ din Hong Kong şi a îndemnat China să respecte obligaţiile internaţionale în materie de drepturile omului în provincia Xinjiang", a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Londra.

Dominic Raab a evidenţiat „importanţa ca Administraţia din China să reconstruiască încrederea în rândul comunităţii internaţionale prin respectarea responsabilităţilor internaţionale".

Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici