VIDEO Marele exod: Coloane de maşini la ieşirea din Kiev. Oamenii fug din calea războiului

Coloanele de maşini au apărut în această dimineaţă în capitala Ucrainei, Kiev, după ce Rusia lui Putin a invadat ţara.

2073 afișări

În ciuda apelului făcut de preşedintele Zelenski, care le-a cerut cetăţenilor să nu se panicheze şi să rămână acasă, imaginile care sosesc de la Kiev arată coloane lungi de maşini aliniate în timp ce încearcă să iasă din oraş. Oamenii vor să părăsească urgent oraşul, refugiindu-se de teamă că reduta Kiev va pica în mâinile ruşilor.

Tensionată este şi situaţia ambasadelor din capitala Ucrainei. Aseară, diplomaţii germani şi finlandezi au părăsit oraşul. Omul Franţei a primit ordine să rămână pe poziţii, în capitală. De asemenea, şeful misiunii diplomatice italiene a decis să rămână la Kiev, până la noi instrucţiuni.

CNN vorbeşte despre un număr semnificativ de victime, după atacul rus de joi dimineaţă, citând unele surse din Ministerul de Interne ucrainean. Nu este clar, relatează televiziunea americană, dacă sunt răniţi sau morţi.

Forţele armate ucrainene susţin că 5 avioane ruseşti şi un elicopter au fost doborâte, în timp ce forţele ruse atacau Ucraina. Armata rusă a negat afirmaţiile, a informat agenţia de ştiri de stat Tass. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici