Margrethe a II-a a Danemarcei, ultima plimbare cu trăsura în Copenhaga în calitate de regină

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a sfidat joi vremea rece pentru a se plimba pe străzile din Copenhaga într-o trăsură pentru ultima dată în calitate de monarh înainte de a-i ceda tronul fiului său, prinţul moştenitor Frederik, scrie Reuters.

345 afișări
Imaginea articolului Margrethe a II-a a Danemarcei, ultima plimbare cu trăsura în Copenhaga în calitate de regină

Regina, în vârstă de 83 de ani, încoronată în 1972, a anunţat în direct la televiziune, în timpul discursului său tradiţional de Anul Nou, că intenţionează să abdice, luându-i prin surprindere pe mulţi dintre cei 5,9 milioane de locuitori ai acestei ţări.

Regina a călătorit de la reşedinţa sa din Palatul Amalienborg până la Parlament, pentru o recepţie tradiţională de Anul Nou, într-o trăsură realizată pentru Christian al VIII-lea de către constructorul de trăsuri Henry Fife în 1840 şi acoperită cu foiţă de aur de 24 de carate.

Regina s-a bucurat de-a lungul vieţii sale de un sprijin larg din partea publicului, care a descris-o ca fiind o personalitate plină de tact şi totodată creativă. Ea a creat adesea costume şi scenografie pentru piese de teatru şi balet.

Ea a devenit moştenitoarea tatălui său în 1953, la 13 ani, după ce un amendament constituţional a permis femeilor să moştenească tronul. Ea va abdica, oficial, în 14 ianuarie şi va fi succedată de fiul ei cel mare, care va deveni regele Frederik al X-lea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici