Maria Gabriel, din partea Bulgariei, a fost propusă în funcţia de comisar pentru economie digitală şi societate digitală

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, marţi, că Maria Gabriel, noul comisar european din partea Bulgariei, este propunerea pentru preluarea portofoliului economiei digitale şi societăţii digitale, notează site-ul The Sofia Globe.

257 afișări
Imaginea articolului Maria Gabriel, din partea Bulgariei, a fost propusă în funcţia de comisar pentru economie digitală şi societate digitală

Maria Gabriel, din partea Bulgariei, a fost propusă în funcţia de comisar pentru economie digitală şi societate digitală

Eurodeputatul Maria Gabriel a fost desemnată săptămâna trecută de guvernul premierului bulgar Boiko Borisov pentru a ocupa postul de comisar european revenit Bulgariei, în locul Kristalinei Gheorghieva, care a demisionat la începutul anului pentru o funcţie la Banca Mondială.

Marţi, Jean-Claude Juncker a avut o întrevedere cu Maria Gabriel, la finele căreia a concluzionat că aceasta dispune de competenţele necesare pentru a deveni candidat la funcţia de comisar.

În scrisoarea de misiune trimisă Mariei Gabriel de către Jean-Claude Juncker sunt prezentate în detaliu principalele atribuţii şi responsabilităţi care îi revin în calitate de comisar responsabil pentru economia digitală şi societatea digitală.

Comisarul pentru economie digitală şi societate digitală va sprijini punerea în aplicare a Strategiei privind piaţa unică digitală, adoptată de Comisia Europeană în mai 2015, pe baza căreia Comisia a prezentat o evaluare intermediară la data de 10 mai.

Totodată, comisarul european din Bulgaria "va susţine realizarea unei pieţe unice digitale, contribuind la punerea bazelor viitorului digital al Europei, caracterizat prin reţele de telecomunicaţii la scară continentală, servicii digitale care traversează frontierele şi un val de noi întreprinderi europene inovatoare", potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul pentru economie digitală şi societate digitală va contribui la proiectele conduse şi coordonate de Andrus Ansip, vicepreşedinte pentru piaţa unică digitală, şi de Jyrki Katainen, vicepreşedinte pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate.

De asemenea, Juncker l-a informat pe prim-ministrul bulgar Boiko Borisov în legătură cu portofoliul ales pe care intenţionează să îl aloce Mariei Gabriel.

Maria Gabriel va fi audiată în Parlamentul European în săptămânile următoare, pentru a fi confirmată la preluarea portofoliului. În vârstă de 37 de ani, deputată din 2009 în Parlamentul European, bulgăroaica este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) şi membră a partidului conservator GERB.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici