Marian Lupu anunţă începerea negocierilor cu partidele liberale

Preşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, a anunţat vineri că va începe dialogul cu partidele liberale pentru a stabili punctele comune, precizând însă că nu va refuza dialogul nici cu Partidul Comuniştilor, relatează Unimedia.md.

12 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu anunţă începerea negocierilor cu partidele liberale

Marian Lupu anunţă începerea negocierilor cu partidele liberale (Imagine: Mediafax Foto)

Prezentând grupul parlamentar al Partidului Democrat, Lupu a declarat că obiectivul urmărit de formaţiune este "o coaliţie extinsă pentru o guvernare democratică" şi a enumerat condiţiile pe care le consideră necesare pentru a atinge acest obiectiv, între care depolitizarea economiei şi a organismelor publice, reluarea dialogului cu Fondul Monetar Internaţional sau demararea unei anchete internaţionale pentru evenimentele din 7 aprilie.

"Azi vom începe dialogul cu partidele liberale pentru a determina care sunt punctele comune. Venim să discutăm de pe picior de egalitate. Ştiu că avem viziuni comune, dar vreau să verific şi unele poziţii mai speciale. Vom insista pe caracterul social al economiei Republicii Moldova", a declarat el, adăugând că vor fi abordate şi subiecte de politică externă.

"Pledăm pentru păstrarea caracterului unitar al ţării noastre, să nu facem parte din nici un bloc militar şi să ne păstrăm un parteneriat strategic cu partenerii noştri din Est", a continuat Lupu.

"Vom dialoga şi cu Partidul Comuniştilor, dar nu vom proceda aşa cum procedează PCRM, refuzând orice dialog politic", a explicat el.

Întrebat ce crede despre invitaţia adresată liderului PLDM de a vizita Moscova, Lupu a refuzat să răspundă. "Apreciez insistenţa unor jurnalişti. Urmează să întrebaţi politicienii vizaţi pentru a afla răspunsul", a declarat el.

Referindu-se la CSI, Lupu a declarat că există "avantaje ale păstrării calităţii de membru în această organizaţie", în timp ce despre împrumutul de la Rusia consideră că nu au fost precizate clar condiţiile acestui credit.

"Republica Moldova poate lua credite în condiţii economice dezavantajoase. Dar în general noi urmează să spunem «mulţumesc» pentru ajutorul financiar care ni se acordă", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici