Marian Lupu: Voronin este o persoană contradictorie, dură şi autoritară

Fostul colaborator al preşedintelui comunist moldovean şi în prezent preşedinte al Partidului Democrat, Marian Lupu, a afirmat despre Vladimir Voronin că acesta este o persoană contradictorie, dură şi autoritară, relatează Radio France International în pagina electronică.

64 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu: Voronin este o persoană contradictorie, dură şi autoritară

Marian Lupu: Voronin este o persoană contradictorie, dură şi autoritară

"Este o persoană contradictorie. Este o persoană care a făcut şi multe lucruri bune pentru această ţară, trebuie să vedem şi dezvoltarea economică, dezvoltarea socială. Dar, concomitent, fiind o persoană contradictorie, a creat multe probleme care ar fi putut să fie evitate. Aceste probleme au împiedicat, de fapt, procesul de dezvoltare a ţării, per ansamblu, şi procesul de integrare europeană", a declarat fostul preşedinte comunist al Parlamentului Republicii Moldova.

"Este o persoană cu caracter, o persoană dură, dar cred că nu greşesc dacă voi spune că este o persoană autoritară, iar acesta cred că este punctul central, care determină comportamentul acestuia", a conchis fostul colaborator al liderului comunist.

Marian Lupu, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri comunişti din Republica Moldova, a părăsit cu câteva săptămâni în urmă Partidul Comuniştilor (PCRM), condus de Vladimir Voronin, şi a preluat preşedinţia Partidului Democrat.

Criticii săi susţin că această mişcare ar fi produsul unei strategii puse la cale chiar de PCRM. În replică, Lupu a dezminţit, într-un interviu pentru cotidianul moldovean Timpul, că ar fi vorba despre un nou proiect electoral al oficialului comunist Mark Tcaciuc. "Eu nu sunt un proiect al lor, eu sunt marea lor bătaie de cap, iar rezultatul alegerilor de la 29 iulie va demonstra acest lucru", a declarat el.

Republica Moldova se pregăteşte pentru alegeri legislative anticipate, care vor avea loc la 29 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici