Marina americană desfăşoară patru nave de război la est de Taiwan, pe fondul vizitei lui Pelosi

În timp ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, se îndrepta marţi spre Taipei, pe fondul intensificării avertismentelor din partea Chinei, patru nave de război americane, inclusiv un portavion, au fost poziţionate în apele de la est de insulă în cadrul unor desfăşurări de rutină,

1663 afișări
Imaginea articolului Marina americană desfăşoară patru nave de război la est de Taiwan, pe fondul vizitei lui Pelosi

În timp ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, se îndrepta marţi spre Taipei, pe fondul intensificării avertismentelor din partea Chinei, patru nave de război americane, inclusiv un portavion, au fost poziţionate în apele de la est de insulă în cadrul unor desfăşurări de rutină,

Reuters scrie că portavionul USS Ronald Reagan a tranzitat Marea Chinei de Sud şi se afla în prezent în Marea Filipinelor, la est de Taiwan şi Filipine şi la sud de Japonia.

Reagan, cu baza în Japonia, operează împreună cu un crucişător cu rachete ghidate, USS Antietam, şi un distrugător, USS Higgins.

"Deşi sunt capabili să răspundă la orice eventualitate, acestea sunt desfăşurări normale, de rutină", a declarat un oficial care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Oficialul Marinei americane a precizat că nava de asalt USS Tripoli se află, de asemenea, în zonă, ca parte a unei desfăşurări în regiune care a început la începutul lunii mai din portul său de origine San Diego.

Pelosi, un critic de lungă durată al Chinei, era aşteptată să ajungă la Taipei în cursul zilei de marţi, au declarat persoane informate despre acest lucru, în timp ce Statele Unite au declarat că nu se vor lăsa intimidate de "zornăiturile de sabie" ale Chinei cu privire la această vizită.

Confirmarea desfăşurărilor vine în contextul în care apar semne de activitate militară de ambele părţi ale strâmtorii Taiwanului înainte de vizita lui Pelosi.

Pe lângă avioanele chineze care zburau marţi dimineaţă în apropierea liniei mediane care împarte sensibila cale navigabilă, mai multe nave de război chineze au rămas în apropierea liniei de demarcaţie neoficiale încă de luni, a declarat pentru Reuters o sursă informată în acest sens.

Ministerele apărării şi de externe ale Chinei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
pelosi,
taiwan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici