Marina Militară italiană preia controlul asupra navei-cargo care a emis un semnal de alertă

Marina Militară italiană a anunţat marţi seara să a preluat controlul asupra navei-cargo care transportă aproximativ 700 de imigranţi clandestini, în timp de autorităţile elene au afirmat anterior că la bordul navei nu a fost depistată nicio problemă.

954 afișări
Imaginea articolului Marina Militară italiană preia controlul asupra navei-cargo care a emis un semnal de alertă

Marina Militară italiană preia controlul asupra navei-cargo care a emis un semnal de alertă

Un elicoter al Marinei italiene a transportat spre nava Blue Sky M trei oficiali ai Pazei de Coastă. Vasul urma să ajungă noaptea în portul Gallipoli, în sud-estul Italiei, potrivit unui comunicat al Marinei.

La bordul navei se află peste 700 de imigranţi, inclusiv o femeie însărcinată, potrivit unor surse militare, citate de presa italiană. Potrivit acestor surse, majoritatea acestor imigranţi clandestini sunt originari din Siria.

Paza de Coastă elenă a trimis anterior două elicoptere militare şi o fregată spre această nava-cargo aflată sub pavilion moldovenesc în Marea Ionică, în largul Insulei Corfu.

Conform unui oficial din cadrul poliţiei portuare elene, "la bordul navei nu a fost depistată nicio problemă (mecanică) şi nimic suspect".

Primele informaţii indicau că nava transportă sute de imigranţi clandestini, dar poliţia a declarat că inspecţia nu a confirmat acest lucru.

Potrivit poliţiei portuare, în zonă sunt înregistrate în prezent rafale de vânt puternice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici