Marina SUA trimite un submarin nuclear în Strâmtoarea Ormuz

  • Submarinul nuclear USS Georgia a tranzitat strâmtoarea Ormuz, luni, însoţit de două nave de război, a declarat luni US Navy, într-un neobişnuit anunţ public despre mişcările unui submarin nuclear.
  • Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând miliţiile susţinute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad de duminică.
3142 afișări
Imaginea articolului Marina SUA trimite un submarin nuclear în Strâmtoarea Ormuz

„Submarinul cu rachete ghidate din clasa Ohio USS Georgia (SSGN 729), împreună cu crucişătoarele cu rachete ghidate USS Port Royal (CG 73) şi USS Philippine Sea (CG 58), au tranzitat strâmtoarea Ormuz intrând în Golful Arabic", a declarat Marina într-un comunicat, folosind un nume alternativ pentru Golful Persic.

Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând miliţiile susţinute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad de duminică.

Unii oficiali americani şi-au exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea folosi aniversarea uciderii generalului Qasem Solemani pentru un atac asupra SUA.

Marina SUA comunică rar despre mişcarea submarinelor sale, dar anunţul de luni a inclus şi detalii despre capacităţile navei, inclusiv „de a transporta până la 154 rachete de croazieră Tomahawk”.

Opt rachete au fost lansate duminică în Bagdad, provocând pagube clădirilor şi maşinilor dintr-o zonă rezidenţială din apropierea ambasadei SUA. Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit. Armata irakiană a anunţat că un soldat irakian a fost rănit atunci când o rachetă a lovit zona unui punct de control.

"Statele Unite condamnă cu tărie ultimul atac al miliţiilor susţinute de Iran asupra Zonei Internaţionale din Bagdad", a declarat Pompeo duminică. „Le dorim celor răniţi o recuperare rapidă”.

Purtătorul de cuvânt al ministrului iranian de externe, Saeed Khatibzadeh, a condamnat cu fermitate declaraţia lui Pompeo, spunând că şi ambasada Iranului este situată şi în Zona Internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici