Marinarul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Marinarul român care fusese răpit miercuri în sudul petrolifer al Nigeriei, marcat de violenţe, a fost eliberat joi, a anunţat un purtător de cuvânt militar nigerian.

25 afișări
Imaginea articolului Marinarul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Marinarul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Locotenent-colonelul Musa Sagir, un purtător de cuvânt al forţei comune poliţie-armată (JTF) care acţionează în Delta Nigerului, nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii despre această eliberare.

Marinarul român, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost răpit miercuri de pe petrolierul MT Meredith, în cursul unui atac comis de persoane înarmate, aflate la bordul unor ambarcaţiuni rapide.

Principala grupare armată din sudul Nigeriei, Mişcarea pentru emanciparea deltei Nigerului (MEND), anunţase miercuri că o grupare afiliată a comis atacul asupra petrolierului MT Meredith şi a răpit un membru al echipajului.

MEND a dat asigurări că "a luat legătura" cu gruparea şi că "va face în aşa fel încât persoana răpită să fie eliberată teafără cât mai repede posibil".

Guvernul de la Bucureşti a confirmat miercuri că un român a fost răpit în delta Nigerului, confirmând această informaţie furnizată iniţial de o sursă din domeniul securităţii locale care şi-a păstrat anonimatul.

Citeşte şi:

MAE confirmă răpirea românului în Nigeria

Un român din echipajul unui petrolier a fost răpit în Nigeria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici