Marine Le Pen consideră "iresponsabilă" decizia lui Macron de a livra rachete Ucrainei

Deputata Marine Le Pen, unul dintre liderii opoziţiei din Franţa, a catalogat drept "iresponsabilă" decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază mai lungă de acţiune, întrebându-se de ce liderul de la Paris nu cere negocieri de pace.

662 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen consideră "iresponsabilă" decizia lui Macron de a livra rachete Ucrainei

Marine Le Pen consideră "iresponsabilă" decizia lui Macron de a livra rachete Ucrainei

Marine Le Pen a transmis în mod constant că Ucraina ar trebui să primească doar armament defensiv. Liderul grupului Mobilizarea Naţională (extremă-dreapta) din Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a denunţat decizia lui Macron de a livra Ucrainei rachete de croazieră de tip SCALP, cu raza de acţiune de până la 250 de kilometri.

"Mi se pare iresponsabil să iei o astfel de hotărâre, nu înţeleg de ce Emmanuel Macroin nu se concentrează pe organizarea unei conferinţe pentru pace, pentru a pune capăt acestui război", a declarat deputata Marine Le Pen, fost candidat la funcţia de preşedinte al Franţei, potrivit cotidianului Le Monde.

Rusia a condamnat vehement decizia Franţei de a furniza rachete SCALP Ucrainei. "Este o eroare care va genera consecinţe pentru partea ucraineană şi care ne va forţa să trecem la acţiuni de ripostă", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Franţa şi aliaţii din cadrul NATO şi din Uniunea Europeană furnizează masiv armament Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Administraţia preşedintelui Volodimir Zelenski nu poartă negocieri de pace cu Rusia, condiţionând orice contact diplomatic de retragerea în totalitate a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean. Uniunea Europeană şi Grupul G7 au impus sancţiuni masive Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici