Marine Le Pen se opune candidaturii tatălui ei la alegerile regionale

Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat miercuri că se opune candidaturii tatălui ei în calitate de cap de listă la alegerile regionale din decembrie, în urma ultimelor derapaje ale acestuia într-un interviu acordat unei publicaţii de extremă dreapta, relatează Liberation.

128 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen se opune candidaturii tatălui ei la alegerile regionale

Marine Le Pen se opune candidaturii tatălui ei la alegerile regionale (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Marine Le Pen descrie această situaţie drept o "criză fără precedent" şi a decis să nu îi ofere tatălui său posibilitatea de a fi cap de listă în Paca, la alegerile regionale din decembrie. Ea a invocat "provocările grosiere" ale acestuia într-un interviu acordat cotidianului de extremă dreapta Rivarol ce va apărea joi. "Jean Marie Le Pen pare să fi intrat într-o adevărată spirală între strategia pârjolirii pământului şi sinuciderea politică", declară preşedintele FN într-un comunicat publicat miercuri dimineaţă şi citat de cotidianul francez în ediţia electronică.

"Având în vedere această situaţie, l-am informat pe Jean-Marie Le Pen că mă voi opune, în cadrul biroului politic din 17 aprilie, ca el să fie învestit drept cap de listă pentru alegerile regionale, pentru candidatura sa din Provence-Alpes-Côte d'Azur", a declarat ea.

În interviul acordat Rivarol, Jean-Marie Le Pen îi ia apărare mareşalului Petain (pe care el nu l-a "considerat niciodată un trădător"), a "Europei boreale şi a lumii albe" şi îl trimite pe Manuel Valls la condiţia sa de "imigrant".

Dacă toate aceste declaraţii nu au nimic inedit, modul în care au fost formulate şi concentrarea lor într-un singur interviu sunt spectaculoase. Cu atât mai mult cu cât ele apar într-unul dintre ziarele favorite ale extremei drepte antisemite şi intervin la câteva zile după o polemică anterioară, când Jean-Marie Le Pen a calificat din nou camerele de gazare drept un "detaliu" al celui de-al Doilea Război Mondial.

Jean-Marie Le Pen este din 2011 preşedinte de onoare al Frontului Naţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici