VIDEO Mario Draghi, noul premier al Italiei. Fostul şef al Băncii Centrale Europene a depus jurământul

  • Mario Draghi a depus jurămânul de premier şi va conduce un guvern de unitate naţională
  • Guvernul Draghi va avea 23 de miniştri, dintre care 15 sunt politicieni
  • Ultimul guvern a căzut din cauza unui scandal legat de banii europeni pentru refacere
1207 afișări

Mario Draghi a depus jurământul în funcţia de premier al Italiei. Asta după ce a obţinut sprijin politic din partea tuturor partidelor politice.

Noul Guvern va avea 23 de miniştri, dintre care 8 sunt tehnocraţi. Draghi, fost şef al Băncii Centrale Europene, are misiunea de a cheltui cât mai bine cele 200 de miliarde acordate de Uniunea Europeană pentru refacerea economiei după epidemia de Covid-19.

„Jur să fiu loial Republicii, să respect cu credinţă Constituţia şi legile şi să îmi exercit funcţiile în interesul exclusiv al naţiunii”, a promis Mario Draghi, premierul Italiei.

Guvernul Draghi este al 67-lea executiv italian învestit după Al Doilea Război Mondial. Italia se confruntă cu o criză economică şi cu una sanitară din cauza epidemiei de coronavirus, care a dus a moartea a 93.000 de oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici