Mariupol este şters de pe faţa pământului - refugiat

  • Primii refugiaţi din oraşul Mariupol, aflat sub asediu, au ajuns la Lviv, în vestul Ucrainei.
  • Cei evacuaţi descriu scene de teroare din oraş.
  • Între timp, oficialii nu au obţinut informaţii actualizate despre cei care au supravieţuit după bombardarea teatrului din Mariupol.
8164 afișări
Imaginea articolului Mariupol este şters de pe faţa pământului - refugiat

„Oraşul este şters de pe faţa pământului", spune Iulia Iashenko, în vârstă de 28 de ani, conform BBC.

Iulia şi părinţii ei în vârstă fac parte dintr-un grup de câteva sute de persoane care au ajuns în Lviv vineri.

„Casa noastră a fost incendiată de artilerie. Trag în oraş, folosesc toate armele. Este fum negru peste tot. Sunt cadavre peste tot şi nu este nimeni care să le strângă", spune ea.

Iulia spune că, după ce casa lor a fost incendiată, ea şi părinţii ei s-au adăpostit în teatrul din oraş timp de 9 zile, plecând cu o zi înainte ca acesta să fie bombardat.

„Doar soarta a făcut ca noi să fim în viaţă. Am fi putut fi ucişi oricând. Oamenii ne-au scos din oraş cu maşina lor pe coridorul umanitar. Nu ar trebui să fie aşa. Spuneţi lumii ce se întâmplă", mai spune ea.

Oleksandr Pertsovskyi, directorul general al Companiei de Căi Ferate Ucrainene de Călători, spune că 350 de persoane au fost evacuate din Mariupol către Lviv.

„Ne-am străduit să salvăm cât mai mulţi copii neprotejaţi, astfel încât apărătorii să se poată concentra asupra muncii lor", spune el.

Între timp, oficialii din regiunea Doneţk şi Kiev declară că nu au informaţii actualizate cu privire la persoanele care au supravieţuit atacului asupra teatrului din Mariupol, folosit ca adăpost.

Şeful regiunii Doneţk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că nu va face niciun comentariu până când nu va primi rapoarte oficiale.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Liudmyla Denisova, a declarat că nu există nicio actualizare a cifrelor publicate joi, care au raportat 130 de persoane salvate dintr-un total de 1.300 de persoane despre care se crede că s-au adăpostit în clădire.

Se crede că sute de persoane s-ar fi adăpostit în teatrul din Mariupol, pe fondul asediului rusesc în curs de desfăşurare asupra oraşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici