Mark Rutte, premierul Olandei: Alegerile legislative ar putea dovedi că "tipul greşit de populism" poate fi oprit

Alegerile legislative din Olanda pot dovedi lumii că "tipul greşit de populism" poate fi oprit, a declarat premierul olandez Mark Rutte, al cărui partid este prognozat să câştige cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de miercuri, relatează The Associated Press.

731 afișări
Imaginea articolului Mark Rutte, premierul Olandei: Alegerile legislative ar putea dovedi că "tipul greşit de populism" poate fi oprit

Mark Rutte, premierul Olandei: Alegerile legislative ar putea dovedi că "tipul greşit de populism" poate fi oprit (Imagine: Hepta)

"Acest este al treilea scrutin, după Brexit, după alegerile americane", a declarat Rutte, după ce a votat la o secţie deschisă la o şcoală din Haga.

"Urmează alegerile din Franţa şi Germania. Iar asta este o şansă uriaşă pentru o democraţie majoră ca cea din Olanda să demonstreze un lucru - să oprească acest efect de domino al versiunii greşite de populism", a completat premierul.

Mark Rutte, liderul Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD), a repetat avertismentul că încă există posibilitatea ca Olanda să se trezească joi că "Geert Wilders conduce cel mai mare partid" din Parlament.

Site-ul Peilingwijzer, care colectează date de la mai multe firme care realizează sondaje publice, a publicat o estimare privind rezultatul alegerilor parlamentare din Olanda.

Astfel, estimările indică o victorie a partidului lui Rutte, care ar obţine între 24 şi 28 de locuri din cele 150 ale Camerei Reprezentanţilor.

Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders ar obţine locul doi, primind între 19 şi 23 de locuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici