Mark Zuckerberg admite că Facebook a cenzurat un articol despre Hunter Biden: am ascultat sfaturile FBI-ului

Zuckerberg a spus că decizia de interzicere a venit după avertismentele FBI de a fi „vigilent”.

833 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg admite că Facebook a cenzurat un articol despre Hunter Biden: am ascultat sfaturile FBI-ului

Mark Zuckerberg admite că Facebook a cenzurat un articol despre Hunter Biden: am ascultat sfaturile FBI-ul

Lui Mark Zuckerberg nu-i plac interviurile, rareori acordă unul. Totuşi, recent, a stat timp de 3 ore în faţa lui Joe Rogan, la un podcast.

Urmărit de milioane de utilizatori, Rogan a uluit în timp cu poziţiile sale, în unele emisiuni vorbind despre „hipnoza vaccinului” şi i-a determinat pe câţiva muzicieni să părăsească platforma Spotify, care plăteşte 100 de milioane de dolari pentru exclusivitatea emisiunii. Rogan militează pentru căsătoriile gay şi pentru consumul recreativ de droguri.

În dorinţa de a relansa Meta - luna trecută compania a înregistrat primul trimestru de scădere a veniturilor şi se confruntă cu o concurenţă puternică din partea TikTok - Mark a acceptat invitaţia lui Rogan.

Fondator Facebook a vorbit despre decizia reţelei de socializare din octombrie 2020, de a reduce circulaţia unui articol în New York Post care a formulat diverse acuzaţii împotriva lui Hunter Biden.

E-mailurile scurse dintr-un laptop al lui Hunter arătau că vicepreşedintele de atunci ajuta afacerea fiului său din Ucraina. Zuckerberg a spus că decizia de a interveni asupra algoritmului, făcând ca articolul să apară mai puţin la utilizatori, a venit după avertismentele FBI de a fi „vigilent”, având în vedere propaganda rusă la alegerile din 2016. Facebook şi Twitter au limitat răspândirea poveştii pe platformele lor.

Cofondatorul Twitter şi fostul CEO, Jack Dorsey, a numit ulterior această decizie „greşită”.

Fanii lui Trump au reacţionat. Postul Fox News a prezentat situaţia. Tucker Carlson a vorbit despre „statul poliţienesc” şi „FBI-ul lui Biden”. Sunt voci care au cerut ca Zuckerberg să fie interogat „sub jurământ” şi să explice cine a susţinut în mod fals că laptopul este un instrument al Kremlinului.

Zuckerberg, în discuţia cu Rogan, n-a comentat pericolul dezinformarii: „Nu am intrat în această lume ca să judec aceste lucruri. Am venit în această lume pentru a proiecta tehnologie care îi ajută pe oameni să se conecteze”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici