Maroni: Verificări în taberele de nomazi, pentru depistarea infractorilor români

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, propune intensificarea verificărilor în taberele de nomazi pentru reducerea numărului de infracţiuni comise de imigranţi, în principal de români.

21 afișări
Imaginea articolului Maroni: Verificări în taberele de nomazi, pentru depistarea infractorilor români

Maroni: Verificări în taberele de nomazi, pentru depistarea infractorilor români

Autorităţile italiene vor intensifica operaţiunile pentru desfiinţarea taberelor de nomazi construite ilegal şi vor accelera procedurile de expulzare a romilor care nu locuiesc în condiţii decente, relatează pagina online a agenţiei APcom.

"Pentru controlul infracţionalităţii în cadrul comunităţilor de străini, în special în cazul românilor, am iniţiat activităţi de verificare în taberele de nomazi, dar nu doar acolo, care prevăd recensăminte, închiderea treptată a taberelor construite ilegal şi repatrierea rapidă a celor care nu au dreptul să rămână în Italia. Cei care au dreptul să rămână trebuie să trăiască în condiţii decente, în structuri adecvate, ceea ce va duce la reducerea incidentelor infracţionale", a declarat Maroni.

De altfel, ministrul italian de Interne afirmă că au fost create proceduri pentru expulzarea mai rapidă a imigranţilor indezirabili.

"Există proceduri pentru accelerarea expulzărilor, în principal datorită acordurilor cu ţările de origine şi datorită acţiunilor de identificare mai eficiente. În plus, am prelungit de la două la şase luni perioada de menţinere în centrele de identificare şi expulzare, ceea ce ne permite repatrieri mai rapide, mai sigure şi mai eficiente", a subliniat Maroni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici