Martin Schulz afirmă că încă există obstacole în negocierile privind formarea unei noi coaliţii

Martin Schulz, preşedintele Partidului Social-Democrat din Germania, a declarat, joi, că există un numitor între formaţiunea sa şi partidul condus de Angela Merkel, dar a adăugat că sunt multe obstacole care trebuie clarificate înainte de a intra la guvernare, relatează site-ul agenţiei Reuters.

194 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz afirmă că încă există obstacole în negocierile privind formarea unei noi coaliţii

Martin Schulz afirmă că încă există obstacole în negocierile privind formarea unei noi coaliţii

SPD şi Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Merkel au intrat joi în ultima fază a discuţiilor exploratorii cu privire la formarea unei noi coaliţii guvernamentale, în contextul în care au trecut deja peste trei luni de la alegerile parlamentare. În urma acestei faze, cele două partide vor decide dacă vor merge mai departe cu negocierile.

Schulz a afirmat că SPD va fi parte a unei noi mari coaliţii doar dacă ca fi sigur de faptul că viitorul Guvern va întări Europa şi a adăugat că partidul său va face sugestii despre cum se poate realiza acest lucru. De asemenea, preşedintele SPD a precizat că formaţiunea sa şi CDU împărtăşesc viziuni similare în multe domenii, însă a avertizat că încă există suficiente obstacole care trebuie clarificate înaintea luării deciziei de a intra la guvernare.

Germania este condusă de un guvern interimar de la 24 septembrie, data la care au fost organizate recentele alegeri parlamentare. Iniţial, SPD a hotărât să intre în opoziţie, însă ulterior a fost de acord să discute cu Angela Merkel despre posibilitatea formării unei coaliţii guvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici