Martin Schulz critică dur politica cancelarului Angela Merkel în privinţa refugiaţilor

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei, a criticat dur decizia Angelei Merkel de a deschide refugiaţilor frontierele Germaniei în anul 2015 fără ca în prealabil să se consulte cu aliaţii din Uniunea Europeană, relatează agenţia de ştiri Dpa.

399 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz critică dur politica cancelarului Angela Merkel în privinţa refugiaţilor

Martin Schulz critică dur politica cancelarului Angela Merkel în privinţa refugiaţilor

Liderul social-democrat a mai afirmat că stricteţea de care a dat Merkel dovadă în ceea ce priveşte impunerea regulilor bugetare a fost un alt factor major care a condus la deteriorarea situaţiei Germaniei în UE.

Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, a făcut aceste afirmaţii duminică, în cadrul unei conferinţe de partid, unde a şi prezentat mai multe propuneri pe care plănuieşte să le pună aplicare în cazul în care este ales cancelar.

El a declarat că va încerca să negocieze o politică unitară la nivelul UE în privinţa refugiaţilor, iar ţările care refuză să accepte refugiaţi se vor confrunta cu o diminuare a fondurilor venite din partea Uniunii Europene. Fostul preşedinte al Parlamentului European a mai afirmat că plănuieşte să folosească finanţarea ca pe un instrument în cadrul negocierilor din UE pe diferite teme, notând că Germania are o contribuţie netă de 15 miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene.

"Solidaritatea nu este o stradă cu sens unic. Cei care în mod categoric refuză să primească refugiaţi ori utilizează politici de dumping fiscal sau concurenţa fiscală ruinătoare sunt lipsiţi de solidaritate", se afirmă în documentul "Plan pentru viitorul Germaniei", program prezentat duminică de SPD.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici