Martin Schulz şi Jean-Claude Juncker exprimă poziţii convergente, în prima dezbatere electorală

Socialistul Martin Schulz şi conservatorul Jean-Claude Juncker (PPE), candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, au exprimat poziţii aproape convergente în prima dezbatere televizată organizată înaintea scrutinului europarlamentar.

145 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz şi Jean-Claude Juncker exprimă poziţii convergente, în prima dezbatere electorală

Jean-Claude Juncker, Martin Schulz (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dezbaterea a fost organizată de postul France 24, în limba franceză.

Cei doi lideri au recunoscut că încă nu s-a încheiat criza din zona euro, astfel că disciplina bugetară este în continuare necesară, pledând pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor, pentru facilitarea acordării de credite IMM-urilor şi pentru combaterea migraţiei ilegale.

"Constat că domnul Juncker îmi dă dreptate şi este foarte apropiat de programul meu politic", a ironizat Schulz, citat de AFP.

"Accept faptul că domnul Schulz aderă la opinia mea", a răspuns Juncker.

Fostul premier luxemburghez, în vârstă de 59 de ani, şi preşedintele în exerciţiu al Parlamentului European, în vârstă de 58 de ani, se cunosc de mulţi ani şi au optat pentru o dezbatere politicoasă şi moderată.

Întrebat dacă este corectă propunerea Guvernului Franţei de revizuire a ritmului de reducere a deficitului bugetar, Juncker a amintit că Parisul "a avut două perioade îndelungate de ajustare a deficitului". La Berlin, în prezenţa cancelarului Angela Merkel, luxemburghezul îl acuza pe Martin Schulz de comiterea unei "grave erori politice" prin acceptarea unei depăşiri a deficitului de către Franţa.

"Dacă Franţa are absolută nevoie, trebuie să i se permită reducerea deficitului", a spus Martin Schulz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici