Mărturia tânărului ascuns în tipografia unde se refugiaseră fraţii Kouachi: Am stat ascuns într-un dulap opt ore şi jumătate - VIDEO

Tânărul care a stat ascuns opt ore sub o chiuvetă în tipografia din Dammartin-en-Goële unde se refugiaseră vineri fraţii Kouachi, autorii atacului de la revista franceză Charlie Hebdo, a declarat că se simte norocos că a supravieţuit, motiv pentru care a şi jucat la loto.

3205 afișări
Imaginea articolului Mărturia tânărului ascuns în tipografia unde se refugiaseră fraţii Kouachi: Am stat ascuns într-un dulap opt ore şi jumătate - VIDEO

Mărturia tânărului ascuns în tipografia unde se refugiaseră fraţii Kouachi: Am stat ascuns într-un dulap opt ore şi jumătate

Lilian Lepere, în vârstă de 26 de ani, a povestit pentru France 2 cum s-a ascuns, cu ajutorul angajatorului său, în tipografia CTD din Dammartin-en-Goële, vineri, în momentul în care fraţii Said şi Cherif Kouachi au intrat şi s-au refugiat acolo. El ştie că a avut noroc să scape nevătămat. "De altfel, am jucat la loto în această seară", a declarat el luni, relatează Le Parisien.

În timpul emisiunii, el a văzut imaginile cu şeful său Michel Catalano, eliberat de fraţii Kouachi, care povestea cum i-a oferit răgazul pentru a se ascunde. "El mi-a oferit secundele necesare pentru a mă ascunde. Datorită lui sunt aici", a afirmat Lepere. "Primul lucru pe care mi l-a spus când s-a deschis uşa a fost: au Kalaşnikov. Eu nu l-am crezut. Am văzut apoi pe faţa lui că nu era o glumă. Îi auzeam urcând şi mi-a spus: Du-te şi ascunde-te!", îşi aminteşte Lilian.

El s-a refugiat atunci sub o chiuvetă, într-un dulap de 70x90 de centimetri, cu adâncimea de 40 de centimetri, unde a stat opt ore şi jumătate.

"Majoritatea timpului au stat în biroul directorului, situat alături. Dacă făceam un zgomot, loveam în zid", a mai spus Lilian, continuând: "După primul schimb de focuri, unul dintre ei a deschis dulapul de alături. A deschis frigiderul. Era la 50 de centimetri (...). A băut deasupra chiuvetei, îi vedeam umbra. Am simţit pe spate apa care curgea prin sifon. Îmi spuneam că dacă se şterge pe mâini cu prosopul agăţat de uşă, dulapul se va deschide. Aşa ceva nu vezi decât în filme. În acel moment, creierul încetează să mai gândească, inima se opreşte, încetezi să mai respiri".

Tânărul a explicat că nu şi-a putut folosi telefonul mobil mai repede, pentru că stătea ghemuit în dulapul de sub chiuvetă şi nu avea acces la buzunar. La un moment dat l-a luat şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l mute pe modul silenţios, pentru că era pe vibraţie. Ulterior, Lilian le-a trimis mesaje membrilor familiei sale, iar unul dintre aceştia i-a răspuns că se află alături de poliţie. Când a intrat în legătură cu poliţia, a reuşit să le ofere detalii despre sediul firmei şi a primit asigurări că în momentul asaltului o echipă va veni să îl caute.

Jandarmeria "mă avertizase în mesaje că o echipă va veni să mă caute şi că nu trebuie să mă mişc. Dar când am înţeles că poliţiştii vor intra, nu m-am supus. Îmi era teamă că cei doi fraţi au pus bombe în clădire", a povestit el, adăugând că a ieşit din dulap. În final nu a fost nicio explozie, doar zgomotele "salvatorilor" săi, care l-au preluat şi l-au scos din clădire pe fereastră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici