Mărturia unui american aflat în centrala nucleară de la Fukushima în timpul cutremurului - VIDEO

Chris Hope, un inginer american care s-a aflat în interiorul centralei nucleare de la Fukushima în timpul cutremurul de pe 11 martie, a vorbit la CNN despre cum a simţit cutremurul.

69 afișări
Imaginea articolului Mărturia unui american aflat în centrala nucleară de la Fukushima în timpul cutremurului - VIDEO

Mărturia unui american aflat în centrala nucleară de la Fukushima în timpul cutremurului

"Cutremurul a început încet, însă a devenit violent foarte repede. Bucăţi din acoperişuri cădeau, monitoarele cădeau de pe birouri, oamenii încercau să se adăpostească sub birouri. A fost înfricoşător. Când cutremurul a devenit foarte violent, am ştiut cu toţii că trebuia să ieşim din clădire. Am ajuns pe holuri, dar am fost blocaţi de nişte uşi din oţel care închideau toate ieşirile. Unul dintre colegii mei japonezi a reuşit să deschidă o uşă şi am ieşit", a declarat Chris Hope.

"Oamenii ţipau, se auzeau sirene, era mult fum, clădirile tremurau, cădeau geamuri peste tot. Era ca o scenă dintr-un film", spune inginerul american.

Inginerul a declarat că un lucru care l-a impresionat foarte puternic a fost încercarea angajaţilor de a ieşi din curtea uneia dintre unităţi, care era înconjurată de garduri înalte, ascuţite. Pentru că nu era curent şi porţile erau închise, unii dintre angajaţi au încercat să se caţere pe garduri ca să scape.

Americanul a declarat că a fost suspus unor teste pentru a i se verifica nivelul de radiaţii şi că este sănătos.

Centrala de la Fukushima, situată la aproximativ 250 de kilometri nord-est de Tokyo, a fost avariată de cutremurul cu magnitudinea 9 şi de valul tsunami de câţiva metri care i-a urmat, în urmă cu o săptămână. Au avot loc explozii şi incendii la reactoarele centralei, iar autorităţile fac eforturi pentru a împiedica barele de combustibil să intre în fisiune şi un accident nuclear major.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici