Masacru în Canada. Un bărbat deghizat în poliţist a omorât 16 persoane. El a atacat victimele în casele acestora

  • Un bărbat deghizat în poliţist a împuşcat mortal 16 persoane, duminică, în Canada
  • Acesta a fost urmărit de poliţie timp de 12 ore
  • Este vorba despre atacul cu cele mai multe victime din istoria Canadei
4995 afișări
Imaginea articolului Masacru în Canada. Un bărbat deghizat în poliţist a omorât 16 persoane. El a atacat victimele în casele acestora

Masacru în Canada. Un bărbat deghizat în poliţist a omorât 16 persoane. El a atacat victimele în casele acestora

UPDATE 07.14

Un bărbat deghizat în poliţist a împuşcat mortal 16 persoane, duminică, în Canada. Acesta a fost urmărit de poliţie timp de 12 ore. Este vorba despre atacul cu cele mai multe victime din istoria Canadei. Atacatorul, Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, ar fi fost omorât de poliţişti. 

Mai multe cadavre au fost descoperite într-o casă mică din oraşul Portapique, ce se află la circa 130 de kilometri de Halifax. Poliţia presupune că este vorba despre o primă scenă a crimelor. 

Corpuri ale victimelor au fost descoperite şi în alte locuri. Poliţia canadiană presupune că atacatorul şi-ar fi ales prima victimă, iar ulterior a tras la întâmplare. 

Printre victime se alfă şi Heidi Stevenson, în vârstă de 23 de ani, ce făcea parte din Poliţa Regală Canadiană. 

Trei persoane, între care un alt poliţist, au fost rănite şi primesc acum îngrijiri într-un spital local.   


Ştire ora 23.44

Atacatorul - Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, este unul dintre morţi, a anunţat CBC, citând mai multe surse. 

Poliţia l-a arestat pe Wortman după o urmărire ca în filme, sub suspiciunea că ar fi împuşcat mai multe persoane, a căror stare de sănătate nu au specificat-o.

Poliţia Regală Canadiană a transmis că incidentul s-a produs în orăşelul Portapique, situat pe coasta Atlanticului, la aproximativ 130 km nord de capitala provinciei Halifax.

"Acesta este unul dintre cele mai lipsite de sens acte de violenţă din istoria provinciei noastre", a declarat premierul Stephen McNeil.

Locuitorii din Portapique au spus că incidentul a avut loc în nopatea de sâmbătă, poliţia îndemnând pe toată lumea să rămână în case.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici