MASACRU ÎN SIRIA: Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs

Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs, din centrul Siriei, un masacru atribuit de opoziţie forţelor regimului şi de presa oficială unor "bande teroriste".

1059 afișări
Imaginea articolului MASACRU ÎN SIRIA: Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs

MASACRU ÎN SIRIA: Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala formaţiune de opoziţie, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după aceste informaţii, precizând că "masacrul" a fost comis duminică.

Preşedintele Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat că femei şi copii au fost masacraţi în cartierul Karm al-Zeitun, dar nu a putut preciza numărul victimelor.

"Corpurile a cel puţin 26 de copii şi 21 de femei au fost găsite în cartierele Karm al-Zeitun şi al-Adawiye, unele având gâtul tăiat, altele înjunghiate de shabbiha (miliţiile pro-regim)", a afirmat Hadi Abdallah, un militant local din cadrul Comisiei Generale a Revoluţiei Siriene, care a adus în sprijinul declaraţiilor sale şi o înregistrare video.

Televiziunea de stat a acuzat "bande teroriste armate" că au "răpit cetăţeni în cartiere din Homs şi i-au ucis şi filmat pentru a genera reacţii internaţionale împotriva Siriei".

AFP precizează că nu poate confirma aceste informaţii din cauza restricţiilor impuse presei în Siria.

Conform lui Abdallah, "membri ai Armatei Siriene Libere (ASL) au reuşit să transporte corpurile în cartierul Bab Sebaa (în Homs), care este mai sigur". "În acest fel militanţii au putut să filmeze cadavrele", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici