Masacru într-un sat din sud-estul Turciei - VIDEO

Patruzeci şi cinci de persoane au fost ucise luni într-un atac comis în timpul unei nunţi dintr-un sat din sud-estul Turciei, cu o populaţie majoritar kurdă, a anunţat ministrul de Interne, martorii evocând un diferend între familiile ca posibil mobil al crimei.

248 afișări
Imaginea articolului Masacru într-un sat din sud-estul Turciei - VIDEO

Masacru într-un sat din sud-estul Turciei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Din păcate, 45 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (...) sunt şase răniţi", a declarat ministrul de Interne Besir Atalay făcând referire la masacrul comis în satul Bilge, situat în apropierea oraşului Mardin.

El a adăugat că primele constatări au permis înlăturarea ipotezei unui "atac terorist", făcând referire la separatiştii kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care sunt activi în regiune, şi a precizat că Parchetul a fost sesizat pentru demararea unei anchete.

Locuitorii au menţionat că atacul ar putea avea legătură cu ostilităţile dintre familii, spunând că ar putea fi vorba despre o răzbunare.

Martorii au povestit că patru bărbaţi mascaţi, venind fiecare din direcţii diferite, au aruncat cu grenade, apoi au deschis focul asupra asistenţei, la scurt timp după ce un imam oficiase o ceremonie religioasă.

Un oficial local a confirmat sub acoperirea anonimatului situaţia unei femei, în vârstă de 19 ani, care a supravieţuit şi care a menţionat că atacatorii au adunat toate femeile şi copii într-o cameră a unei case, înainte de a-i ucide.

Potrivit surselor din cadrul forţelor de securitate, cele mai multe victime ale masacrului au fost femei şi copii.

Agresorii au reuşit să scape după ce o furtună de nisip a scăzut drastic vizibilitatea în zona situată la zece kilometri de graniţa cu Siria.

Armata a înconjurat zona şi a lansat o urmărire pentru găsirea atacatorilor, care nu au fost identificaţi.

Reglările de conturi prin intermediul armelor este frecventă în sud-estul Turciei, zonă cu o populaţie majoritar kurdă, unde tradiţiile feudale persistă, analfabetismul este în continuare răspândit şi unde armele sunt considerate un mijloc legitim de reglare de conturi şi de apărare a onoarei.

Ostilităţile pot fi declanşate din diverse motive: dispute funciare, datorii neplătite, răpirea sau fuga unei tinere cu logodnicul neagreat de familie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici