Masacrul din Colorado: Accesorii din filmele Batman şi zeci de grenade, descoperite la locuinţa presupusului autor

Locuinţa autorului atacului din Colorado era decorată cu accesorii din filmele din seria Batman, în timp ce în camera de zi au fost găsite cel puţin 30 de grenade care aveau ataşate cabluri de aproximativ un metru, a declarat duminică un oficial.

763 afișări
Imaginea articolului Masacrul din Colorado: Accesorii din filmele Batman şi zeci de grenade, descoperite la locuinţa presupusului autor

Masacrul din Colorado: Accesorii din filmele Batman şi zeci de grenade, descoperite la locuinţa presupusului autor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspectul, James Holmes, în vârstă de 24 de ani, este acuzat că a deschis focul la miezul nopţii în timpul premierei ultimei părţi a trilogiei Batman, "The Dark Knight Rises", provocând moartea a 12 persoane şi rănirea altor 58, relatează Los Angeles Times.

Anchetatorii, care au cercetat locuinţa de la etajul trei al unui imobil din Aurora, "au găsit un poster cu Batman pe perete, o mască şi alte accesorii ale personajului din film", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Designul şi poziţionarea dispozitivelor explozibile improvizate "păreau să indice o stare mentală haotică", potrivit sursei citate. "Exista şi un anume nivel de sofisticare. Ar fi interesant să auzim ce ar avea de spus un criminalist după analiza substanţelor, prafurilor şi dispozitivelor plasate acolo, şi dacă acestea ar fi funcţionat ca un domino", a adăugat acesta.

Anterior apartamentul a fost descris ca o adevărată capcană a morţii, menită să ucidă poliţişti sau alte persoane care ar fi intervenit.

Anchetatorii au descoperit o grenadă cu fir în interiorul uşii, astfel încât la deschidere aceasta ar fi declanşat o cascadă de explozii", a precizat aceeaşi sursă.

Un al doilea fir, găsit într-o altă parte a apartamentului, era conectat la acizi care ar fi devenit foarte corozivi şi ar fi explodat.

Printre grenadele improvizate se aflau şi 30 de dispozitive folosite pentru focurile de artificii, golite şi umplute cu combinaţii de explozibil, borcane cu lichide explozibile şi gloanţe, conectate prin cabluri la o "cutie de control" din bucătărie, neutralizată şi dezmembrată sâmbătă de autorităţi.

"Referitor la gloanţele din borcane - de obicei acestea nu explodează aşa (...) Dar dacă dispozitivele, printre care şi cei patru litri de benzină ar fi explodat, numai această minge de foc ar fi distrus şi ars tot etajul trei al clădirii de apartamente", a precizat aceeaşi sursă.

Printre lucrurile luate sâmbătă din apartament se află şi diverşi compuşi chimici, dintre care unii au fost achiziţionaţi local, şi un computer de birou.

Poliţia a încheiat procesarea şi strângerea dovezilor, dar rămâne în continuare riscul contaminării chimice, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei din Aurora, Shannon Youngquist-Lucy

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici