Maşini noi transportate pe autostrăzile din Germania, găurite de focuri de armă

Poliţia germană caută de mai multe luni una sau mai multe persoane care trag focuri de armă asupra unor maşini noi transpotate de camioane-remorcă pe autostrăzile din Germania.

520 afișări
Imaginea articolului Maşini noi transportate pe autostrăzile din Germania, găurite de focuri de armă

Maşini noi transportate pe autostrăzile din Germania, găurite de focuri de armă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De la mijlocul lui 2008 până în prezent, am înregistrat 127 de cazuri. Este vorba de focuri de armă trase asupra unor maşini noi, fără să fie vizat un producător anume, iar în general se constată faptul doar în momentul în care maşinile sunt descărcate", a explicat purtătorul de cuvân al poliţiei federale.

Infractorii trag focuri de armă în portiere sau în geamuri.

"Din fericire, nimeni nu a fost rănit până acum", a adăugat purtătorul de cuvânt Anke Spriestersbach.

Poliţiştii nu cunosc încă motivele care stau în spatele acestor acţiuni. Autorităţile nu au precizat dacă de fiecare dată a fost folosită acelaşi tip de armă.

Astfel de cazuri au fost înregistrate în patru state din vestul şi sudul ţării: Rhenania - Westphalie, Rhenania - Palatinat, Baden -Wurtemberg şi Bavaria, majoritatea împuşcăturilor fiind înregistrate pe autostrada A61 care traversează cele patru landuri.

"De la începutul lui 2009, cazuri similare au fost înregistrate în mai multe ţări vecine", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici