Măsuri speciale în Frankfurt din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial/ Banca Centrală Europeană a fost evacuată

Mii de persoane şi sute de clădiri, inclusiv sediul Băncii Centrale Europene (BCE), au fost evacuate duminică în centrul oraşului german Frankfurt, pentru o operaţiune în scopul transportării şi dezamorsării unei bombe din al II-lea Război Mondial, informează site-ul T-online.de.

1055 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale în Frankfurt din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial/ Banca Centrală Europeană a fost evacuată

Măsuri speciale în Frankfurt din cauza unei bombe din al II-lea Război Mondial/ Banca Centrală Europeană a fost evacuată

O bombă americană cu greutatea de aproximativ 500 de kilograme, datând in al II-lea Război Mondial, a fost găsită în centrul oraşului Frankfurt în cursul unor lucrări de construcţii.

Autorităţile au lansat duminică dimineaţă o amplă operaţiune pentru transportarea şi dezamorsarea bombei, fiind evacuate aproximativ 17.000 de persoane şi sute de clădiri, inclusiv sediul Băncii Centrale Europene (BCE) şi o grădină zoologică.

Specialiştii pirotehnişti au stabilit că bomba nu putea fi dezamorsată pe loc, deoarece exista un risc ridicat de explozie. În acest context, autorităţile germane au avut sarcina dificilă de a transporta bomba spre un poligon militar.

În cursul după-amiezii, Pompierii din Frankfurt au transmis că procedura de transportare a bombei a fost finalizată, urmând să fie efectuate ultimele verificări de securitate înainte de redeschiderea zonelor vizate de măsurile speciale.

Taguri:
germania,
bombă,
bce

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici