Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în aeroporturi şi gări din Marea Britanie

Autorităţile britanice vor introduce în unele aeroporturi şi gări măsuri pentru depistarea pasagerilor bolnavi de Ebola, relatează AFP.

265 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în aeroporturi şi gări din Marea Britanie

Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în aeroporturi şi gări din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsuri suplimentare pentru depistarea persoanelor bolnave de Ebola vor fi introduse iniţial în aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick, precum şi în terminalul feroviar Eurostar", a comunicat Guvernul britanic, potrivit unui comunicat.

Măsurile de verificare în aeroporturi se vor aplica pasagerilor care vin din Liberia, Sierra Leone şi Guineea.

Ei vor fi interogaţi cu privire la călătoriile lor recente, persoanele cu care au intrat în contact şi destinaţia finală a călătoriei lor.

Aceste măsuri ar putea să prevadă şi un control medical, realizat de personalul medical, ci nu de poliţia de frontieră.

Pasagerii vor primi, de asemenea, sfaturi cu privire la măsurile pe care le pot lua dacă vor observa simptome asemănătoare celor ale virusului Ebola, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului britanic.

Febra hemoragică Ebola s-a soldat în total cu 3.865 de morţi în Africa de Vest din 8.033 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit unui nou bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici