Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în incinta a cinci aeroporturi din Statele Unite

Măsuri speciale pentru consultarea pasagerilor veniţi din vestul Africii vor fi implementate în cinci aeroporturi din Statele Unite, pentru contracararea epidemiei de Ebola, anunţă autorităţile federale americane, citate de ziarul The New York Times.

212 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în incinta a cinci aeroporturi din Statele Unite

Măsuri speciale pentru depistarea Ebola, în incinta a cinci aeroporturi din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Controalele speciale vor fi instituite la Aeroportul J.F. Kennedy din New York, în Aeroportul Dulles din Washington DC, Newark International (New Jersey), precum şi pe aeroporturi din Atlanta şi Chicago.

Autorităţile vor verifica temperatura corporală prin sisteme fără contact, în cazul pacienţilor veniţi din Liberia, Sierra Leone şi Guineea, ţările vest-africane cele mai afectate de epidemia de febră hemoragică Ebola.

Măsurile au fost luate după decesul, într-un spital din Texas, al unui pacient liberian bolnav de Ebola.

Potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de ONU, epidemia de Ebola din vestul Africii a provocat moartea a 3.439 de persoane, din totalul de de 7.478 de cazuri înregistrate în Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria şi Senegal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici