Matteo Salvini speră că Uniunea Europeană îşi va regăsi "sensul şi valorile" în mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE: Le mulţumesc cetăţenilor români | VIDEO

Vicepremierul italian Matteo Salvini a exprimat speranţa, miercuri seară, că Uniunea Europeană "îşi va regăsi sensul şi valorile" în mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE, subliniind că, dincolo de performanţele economice, Europa este un spaţiu al civilizaţiei iudeo-creştine.

3815 afișări
Imaginea articolului Matteo Salvini speră că Uniunea Europeană îşi va regăsi "sensul şi valorile" în mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE: Le mulţumesc cetăţenilor români | VIDEO

Matteo Salvini speră că UE îşi va regăsi "sensul şi valorile" în mandatul Preşedinţiei române: Mulţumesc cetăţenilor români, atât celor din România, cât şi celor din Italia

"Dincolo de datele economice, comerciale şi industriale, sunt importante valorile (...), iar aceasta a fost principala carenţă a Uniunii Europene, a instituţiilor europene" în ultimii ani. "Cineva a uitat, intenţionat sau nu, că facem parte dintr-o civilizaţie, care nu este nici mai bună, nici mai rea decât altele, dar este. Iar relaţiile şi interacţiunile sunt importante doar dacă, şi acest lucru l-a spus şi Papa Benedict, suntem conştienţi şi mândri de ceea ce suntem", a afirmat Salvini, subliniind că "din rădăcinile iudeo-creştine se naşte cultura europeană".

Una dintre problemele Uniunii Europene este că "şi-a negat rădăcinile", a continuat Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi lider al formaţiunii Liga Nordului, cu ocazia unui eveniment desfăşurat miercuri seară la Ambasada României din Roma în contextul Preşedinţiei semestriale române a Consiliului UE.

"Îmi doresc ca în următoarele luni, dincolo de succesele în domeniul economic, România - o ţară şi un popor cu o cultură apropiată de a noastră, care a suferit o dictatură, din fericire acum de domeniul istoriei - îmi doresc ca în timpul Preşedinţiei române (a Consiliului UE - n.red.) Europa să meargă înainte, să îşi regăsească sensul, valorile, modul de a fi, pentru a-l putea propune altora. Dacă ne amăgim că UE este doar o piaţă, o bancă, fără rădăcini, oameni, fără copii, avem de pierdut. Noi încercăm să readucem sângele necesar în această Europă, pentru a merge înainte. Mulţumesc României şi cetăţenilor români, atât celor din România, cât şi celor din Italia, pentru contribuţiile lor", a subliniat Salvini, notând că românii din Italia sunt "comunitatea cea mai mare şi cea mai bine integrată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici