Mătuşa lui Kim Jong-un s-a tratat pentru probleme cardiace în străinătate

Mătuşa liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Kyong-hui, al cărei soţ, Jang Song-thaek, a fost executat recent, a revenit acasă luna trecută, după ce a fost în străinătate să se trateze pentru probleme cardiace, scrie vineri agenţia de presă sud-coreeană.

11354 afișări
Imaginea articolului Mătuşa lui Kim Jong-un s-a tratat pentru probleme cardiace în străinătate

Mătuşa lui Kim Jong-un s-a tratat pentru probleme cardiace în străinătate - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situaţia lui Kim Kyong-hui era necunoscută după ce soţul ei, Jang Song-thaek, a fost executat săptămâna trecută, în cadrul celei mai importante epurări efectuate de regimul stalinist în ultimii doi ani.

"Din câte ştiu eu, Kim Kyong-hui a urmat un tratament pentru o boală cardiacă şi a revenit luna trecută în Coreea de Nord", a declarat o sursă diplomatică aflată în post la Beijing, citată de agenţia Yonhap.

Sursa nu a precizat ţara în care a fost Kim Kyong-hui, mătuşa dinspre tată a liderului nord-coreean. Însă informaţii anterioare sugerează că aceasta a efectuat sejururi multiple în Singapore.

Kim Kyong-hui, în vârstă de 67 de ani, a fost desemnată recent să participe la o ceremonie oficială, ceea ce arată faptul că se află în continuare în graţiile nepotului ei, dar se pare că a lipsit de la o manifestaţie politică importantă, marţi, când s-au marcat doi ani de la decesul fratelui ei, fostul lider Kim Jong-il, căruia i-a succedat fiul său Kim Jong-un.

Considerat mult timp numărul doi al regimului, Jang Song-thaek a fost executat joi pentru corupţie şi complot în vederea răsturnării Guvernului, între alte acuzaţii. El era vicepreşedintele Comisiei Apărării Naţionale, considerată organul de decizie cel mai puternic din ţară.

Jang Song-thaek şi Kim Kyong-hui erau consideraţi, nu cu mult timp în urmă, cel mai influent cuplu de la Phenian, deţinând două posturi-cheie în cadrul partidului unic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici