Mausoleul lui Pelé din Brazilia a fost deschis pentru public

Mausoleul construit pentru sicriul de aur al lui Pelé a fost deschis luni pentru vizitatori.

337 afișări
Imaginea articolului Mausoleul lui Pelé din Brazilia a fost deschis pentru public

Sursa foto: Twitter

Aflat la etajul al doilea al unui cimitir din Santos, în apropiere de Sao Paulo, mausoleul îi întâmpină pe fani cu două statui de aur ale lui Pelé.  Podeaua este din iarbă artificială, pe pereţi se află imagini ale fanilor pe stadion, iar coloana sonoră a urărilor este nesfârşită, ca şi cum Pelé încă ar juca. Tavanul de deasupra sicriului triplului campion mondial este albastru.
 
Pelé a fost înmormântat acolo pe 3 ianuarie, la cinci zile după ce a murit la vârsta de 82 de ani din cauza unui cancer de colon.
 
"Acest lucru a fost făcut cu multă dragoste de oameni care l-au cunoscut, care au trăit cu el. Are esenţa a ceea ce a fost el", a declarat emoţionat Edson Cholbi do Nascimento, unul dintre fiii lui Pelé, după o mică ceremonie cu familia şi prietenii.
 
Mausoleul a fost planificat de proprietarul cimitirului, Pepe Alstut, care a murit în 2018, relatează ABC News
 
Alstut spera ca mausoleul să fie la etajul nouă, astfel fiind deasupra stadionului Vila Belmiro al clubului Santos, unde Pelé a jucat timp de 18 ani. Familia sa, în schimb, l-a îngropat la etajul al doilea, pentru ca fanii să aibă un acces mai bun.
 
"Energia acestui loc este suprarealistă", a declarat Erica Nascimento, o economistă în vârstă de 42 de ani, în lacrimi.
 
Fostul fotbalist Roberto Milano, în vârstă de 56 de ani, a fost, de asemenea, emoţionat.
 
"El face parte din viaţa mea", a spus Milano. "Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să urmăm cele mai bune modele. Poate că el a fost cel mai mare dintre toate aceste modele".
 
Fanii care doresc să participe trebuie să îşi rezerve o oră pe site-ul cimitirului Memorial.
 
Pelé a condus Brazilia la câştigarea Cupei Mondiale în 1958, 1962 şi 1970. El este singurul jucător care a câştigat de trei ori această competiţie.
 
Luna trecută, un dicţionar brazilian a adăugat "Pelé" ca adjectiv care trebuie folosit pentru a descrie o persoană "excepţională, incomparabilă, unică".
 
Anunţul făcut de dicţionarul Michaelis a făcut parte dintr-o campanie care a adunat peste 125.000 de semnături pentru a onora impactul regretatului mare fotbalist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici