McCain cere retragerea unui spot publicitar critic la adresa lui Obama

Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, John McCain, a cerut miercuri Partidului Republican din Carolina de Nord să retragă un spot critic la adresa democratului Barack Obama şi care face referire la pastorul său controversat.

23 afișări
Imaginea articolului McCain cere retragerea unui spot publicitar critic la adresa lui Obama

McCain cere retragerea unui spot publicitar critic la adresa lui Obama (Imagine: Mediafax Foto)

"I-am rugat să nu îl difuzeze (...) Le trimit chiar acum un mesaj electronic în care le cer să îl scoată. Nu ştiu de ce fac asta. În mod evident, nu îi controlez. Dar vreau să fie clar faptul că nu e loc pentru aşa ceva" în campanie, a declarat McCain.

Obama a fost criticat pentru că ar fi frecventat, timp de douăzeci de ani,o biserică din Chicago unde reverendul Jeremiah Wright era pastor. Wright a făcut în mai multe rânduri declaraţii controversate, inclusiv că administraţia americană ar fi răspândit virusul HIV în rândul populaţiei afroamericane.

Clipul publicitar de 30 de secunde critică sprijinul oferit lui Obama de către candidaţii democraţi pentru funcţia de guvernator al statului Carolina de Nord, Beverly Perdue şi Richard Moore. Obama este calificat în acest spot drept "prea extrem pentru Carolina de Nord".

Carolina de Nord este unul dintre statele în care se va desfăşura următoarea etapă crucială a alegerilor primare democrate, la 6 mai.

McCain a declarat că vrea să aibă o campanie decentă. "Americanii vor ceva mai bun", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici