Şeful spitalului din Omsk are un diagnostic pentru starea lui Aleksei Navalnîi. UPDATE: Medicii au acceptat transferul politicianului în Germania

  • Vineri dimineaţă un avion-ambulanţă a aterizat în Siberia pentru a-l prelua pe Aleksei Navalnîi.
  • Conducerea spitalului declară că nu s-au găsit urme de otravă în corpul lui Navalnîi şi e de părere că medicii din Omsk sunt la fel de competenţi precum cei din Germania
  • La spital, alături de Navalnîi, sunt fratele său, soţia şi doctorul personal
  • Şeful spitalului din Omsk: Navalnîi a intrat în comă din cauza tulburărilor metabolice
22377 afișări
Imaginea articolului Şeful spitalului din Omsk are un diagnostic pentru starea lui Aleksei Navalnîi. UPDATE: Medicii au acceptat transferul politicianului în Germania

Profimedia

UPDATE

Medicii spitalului de urgenţă din Omsk, unde este internat Aleksei Navalnîi, au acceptat transferul politicianului în Germania, scrie gorod55.ru

Aceeaşi sursă scrie că opozantul lui Putin va părăsi oraşul în câteva ore.

“Pacientul este stabil şi, la cererea familiei, va fi transferat în străinătate, am decis să nu ne opunem transferului” spune Alexander Murakhovsky, medicul şef al spitalului.

Totodată, medicii ruşi exclud complet versiunea otrăvirii, spunând că nu au găsit urme de toxine în corpul lui Navalnîi.

UPDATE

Oficialii Ministerului Sănătăţii din regiune sibiană, unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi este tratat au declarat vineri că un laborator de poliţie a găsit pe părul şi pe mâini acestuia o substanţă chimică de natură industrială, relatează Reuters.

UPDATE

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, i-a adresat preşedintelui Vladimir Putin o cerere, în urma căreia soţul ei să fie transferat la clinica din Germania.

Anterior, secretarul de presă al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat că Kremlinul nu a primit apeluri oficiale, ci a văzut doar mesaje pe reţelele de socializare. Peskov a spus că în acest caz „nu este nevoie de birocraţie inutilă”. Peskov făcea referire la medicii care s-au opus transferului lui Navalnîi.

Comisia Europeană a cerut Rusiei să permită imediat transferul lui Aleksei Navalnîi în străinătate. Discursul reprezentantului politicii externe a Uniunii Europene, Nabilla Massrali: ”Sperăm că autorităţile ruse îşi vor păstra promisiunile de a permite transferul rapid şi sigur al domnului Navalnîi în străinătate, pentru a primi îngrijiri medicale în conformitate cu dorinţele familiei sale", a declarat.

Şeful spitalului din Omsk: Navalnîi a intrat în comă din cauza tulburărilor metabolice. Diagnosticul care ni se pare cel mai plauzibil presupune un dezechilibrul al carbohidraţilor, adică o tulburare metabolică. Acest lucru ar putea fi cauzat de o scădere accentuată a zahărului din sânge, care a provocat o pierdere a cunoştinţei.

Cu toate că şeful spitalului declara că familia lui Aleksei Navalnîi a fost pusă la curent cu un diagnostic, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi dezminte totul pe pagina sa de Twitter: ”Yulia şi Oleg Navalnîi nu au fost informaţi despre diagnosticul lui Aleksei, în ciuda declaraţiilor medicilor. Ceea ce li s-a spus este un set de simptome care pot fi interpretate în diferite moduri. Medicii încă nu pot stabili cauza stării lui”

Anatoly Kalinichenko, de la spitalul din Omsk, a anunţat că doctorii nu au găsit urme de substanţe otrăvitoare în corpul opozantului Aleksei Navalnîi.
Conform celor declarate de Kalinichenko, analizele de laborator s-au făcut atât în Omsk, cât şi în Moscova.

Anatoly Kalinichenko: În momentul de faţă, presupunerea otrăvirii nu e exclusă în totalitate, dar noi suntem aproape convinşi că pacientul nu a fost otrăvit. Noi avem, practic, un diagnostic complet. Din păcate, însă, sunt informaţii pe care nu vi le putem divulga, dar care au ajuns la familia pacientului, mai exact la soţia sa şi fratele său.

 

Kira Iarmuş îi roagă pe jurnalişti să îi ceară explicaţii purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, care în decursul zilei de ieri menţiona că autorităţile sunt pregătite să îi aprobe lui Navalnîi tratament şi spitalizare în afara Rusiei. „Fac apel la toţi jurnaliştii. Astăzi, la informarea lui Peskov, cereţi de la el o poziţie clară cu privire la externarea lui Aleksei. Ieri, Peskov a promis că autorităţile sunt gata să ofere ajutor în acest sens. Aşteptăm o declaraţie. Interzicerea transferului lui Navalnîi este doar o manevră pentru a trage de timp şi pentru a aştepta până când otrava din corpul său nu mai poate fi identificată. Mai mult, fiecare oră pierdută este o ameninţare critică pentru viaţa sa.”

Medicul şef de la spitalul din Omsk, unde este internat Navalnîi, a oferit declaraţii presei cu privire la transferul lui Aleksei la Berlin: „Sub responsabilitatea rudelor nu putem permite transportul lui Navalnîi. Nu credem că specialiştii din Burdenko şi Piragov sunt incompetenţi faţă de cei din Germania”.

Medicii lui Aleksei Navalnîi şi-au exprimat iniţial acordul privind transferul la o clinică din Berlin însă, conform celor relatate de purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi pe Twitter, ei s-au răzgândit în ultimul moment.

„În acelaşi timp, până acum, medicii au spus că sunt pregătiţi să autorizeze transportul. Acesta este motivul pentru care l-am organizat în cel mai scurt timp. Acum, în ultimul moment, medicii nu oferă permisiunea. Această decizie, desigur, nu a fost luată de ei, ci de Kremlin.”, a scris Kira Iarmuş.

”Solicităm ajutorul CEDO cu o cerere de adoptare a măsurilor provizorii urgente în conformitate cu punctul 39 din regulamente. Solicităm să le fie interzis autorităţilor ruse să împiedice transferul lui Navalny către o unitate medicală. Întârzierea transferului poate duce la daune ireparabile asupra vieţii şi sănătăţii”

 

 

Un avion medical a părăsit Germania şi a plecat spre Rusia pentru a-l aduce în Berlin pe opozantul Aleksei Navalnîi, în cursul nopţii de joi spre vineri, conform BBC.

„Am decis să trimitem la miezul nopţii un avion-ambulanţă cu echipament medical şi specialişti, care să se asigure ca Aleksei Navalnîi este transportat în Germania în siguranţă”, a declarat preşedintele ONG-ului Cinema for Peace, Jaka Bizilj. Întreaga operaţiune de transport se bazează pe acordul autorităţilor si medicilor din Rusia. După cum a declarat si Angela Merkel, Germania îi va oferi sprijinul medical necesar lui Navalnîi, însă decizia de transfer le aparţine medicilor ruşi.

Aleksei Navalnîi este internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici