O substanţă chimică industrială a fost depistată în părul şi pe mâinile lui Navalnîi. Medicii ruşi exclud complet versiunea otrăvirii

  • Oficialii Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi este tratat au declarat vineri că un laborator de poliţie a găsit pe părul şi pe mâinile acestuia o substanţă chimică de natură industrială, relatează Reuters.
  • Mai devreme, vineri, Alexander Murakhovsky, medicul şef al spitalului care îl tratează Navalnîi în oraşul Omsk, a spus că au fost găsite urme de substanţe chimice industriale pe hainele şi degetele oponetului lui Putin.
8102 afișări
Imaginea articolului O substanţă chimică industrială a fost depistată în părul şi pe mâinile lui Navalnîi. Medicii ruşi exclud complet versiunea otrăvirii

Răsturnare de situaţie. O substanţă chimică industrială a fost depistată în părul şi pe mâinile lui Navalnîi

UPDATE

Într-un final, medicii spitalului de urgenţă din Omsk, unde este internat Aleksei Navalnîi, au acceptat transferul politicianului în Germania, scrie gorod55.ru

Aceeaşi sursă scrie că opozantul lui Putin va părăsi oraşul în câteva ore.

“Pacientul este stabil şi, la cererea familiei, va fi transferat în străinătate, am decis să nu ne opunem transferului” spune Alexander Murakhovsky, medicul şef al spitalului.

Totodată, medicii ruşi exclud complet versiunea otrăvirii, spunând că nu au găsit urme de toxine în corpul lui Navalnîi.

Ştire iniţială

Navalnîi, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, se află într-o stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai despre care apropriaţii săi cred că a conţinut otravă.

În primă fază medicii au declarat că starea sa gravă ar putea avea legătură cu o tulburare metabolică.

"Navalnîi a intrat în comă din cauza tulburărilor metabolice. Diagnosticul care ni se pare cel mai plauzibil presupune un dezechilibru al carbohidraţilor, adică o tulburare metabolică. Acest lucru ar putea fi cauzat de o scădere accentuată a zahărului din sânge, care a provocat o pierdere a cunoştinţei", declarase anterior Alexander Murakhovskiy, şeful spitalului din Omsk.

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, i-a adresat preşedintelui Vladimir Putin o cerere, în urma căreia soţul ei să fie transferat la clinica din Germania.

Anterior declaraţiei soţiei, secretarul de presă al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat că Kremlinul nu a primit apeluri oficiale, ci a văzut doar mesaje pe reţelele de socializare. Peskov a spus că în acest caz „nu este nevoie de birocraţie inutilă”. Peskov făcea referire la medicii care s-au opus transferului lui Navalnîi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici