Medicii ruşi semnează o scrisoare deschisă prin care îi cer lui Putin "să înceteze să mai abuzeze" de Navalnîi

Zeci de medici ruşi au semnat o scrisoare deschisă în care îl îndeamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin "să înceteze să mai abuzeze" de criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, care a fost trimis din nou la izolare în ajunul Anului Nou pentru a zecea oară de la începutul condamnării sale la nouă ani de închisoare.

1375 afișări
Imaginea articolului Medicii ruşi semnează o scrisoare deschisă prin care îi cer lui Putin "să înceteze să mai abuzeze" de Navalnîi

"Nu putem şi nu avem dreptul să privim cu calm la provocarea deliberată de daune sănătăţii politicianului Alexei Navalnîi", se arată în scrisoare, publicată de site-ul independent de ştiri Meduza.

Cel puţin 100 de medici au semnat petiţia, prin care se cere ca politicianul de opoziţie să beneficieze de o "examinare completă" şi de acces la un tratament medical adecvat, relatează The Moscow Times.

Navalnîi a declarat luni că a fost trimis din nou la izolare pentru a zecea oară de la începutul sentinţei sale, în ajunul Anului Nou, de data aceasta pentru că s-a spălat pe faţă cu o jumătate de oră mai devreme decât trebuia. Politicianul a adăugat, de asemenea, că a fost pus în mod deliberat într-o celulă cu un deţinut cu o igienă precară şi cu simptome severe de gripă.

Navalnîi se confruntă în prezent cu febră, frisoane şi tuse, potrivit avocatului său Vadim Kobzev.

"Din punct de vedere medical, este evident că Alexei nu primeşte suficientă asistenţă medicală, iar menţinerea sa în izolare este absolut contraindicată în starea sa", se arată în scrisoarea deschisă.

Criticul Kremlinului, care a construit o uriaşă operaţiune pe reţelele de socializare producând videoclipuri care expun corupţia în rândul oficialilor guvernamentali, a fost condamnat la nouă ani de închisoare în martie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici